Projektjeink

Adakozom
A 2016. évben két országban vállaltunk két projektet:

Indiában a Delhi közelében lévő Shahdara lepramissziós kórház és a kalkuttai Premananda lepramissziós kórház működésének támogatását végezzük többedik éve, valamint Dél-Kínában a Jünnan tartománybeli Xishuangbanna terület leprarehabilitációs munkájában veszünk 5 éve részt.

  • Shahdara kórházában ugyanazok a tevékenységek zajlanak, melyről  a Segítségünk menüpontban az Általános segítségünk címszó alatt tájékoztatunk. Átfogó gyógyító, rehabilitáló és területgondozó munka tartozik a kórház tevékenységi körébe. A  kórházat több más tagország is segíti nálunknál sokkal nagyobb mértékben (Skócia, Anglia és Wales, Ausztrália). Mi, a magyar Lepramisszió erőnk szerint járulunk hozzá a kórház működéséhez.

 

  • “Kalkuttában 300 szemműtét elvégzését biztosították Támogatóink adományai. Ezeket olyan, főleg korábbi leprabeteg férfiakon és nőkön betegeken végezhették el, akik vagy szegénységük, vagy lakótávolságuk miatt soha nem jutottak volna el a műtétre. Így azonban látásukat kaphatták vissza, aminek áldásai családjaik jelenére és jövőjére is kihatnak! Köszönjük!”

  • Mivel India minden támogató ország számára kiemelt fontosságú, ezért éves segítségünk kisebb részét adjuk ide, hogy annál nagyobb erőt tudjunk fektetni a  csak általunk támogatott projektbe. Kínában bár  nem annyira égető kérdés a lepra, mint pl. Indiában, azonban a leprabetegek elzártsága, a terület óriási volta és a megbélyegzés miatt nagyon fontos a jelenlét és segítség. Projektünk ezért különösen is a leprabetegség miatt hátrányba került személyek és családok egész életének rendezését szolgálja a természetesen biztosított gyógyítás mellett.Igen nagy jelentőségű, hogy az elzárt „rehabilitációs falvak” lakóit a teljes emberi méltóságra emeljük fel segítségünkkel. Ezért a jogvédelem, gyógytorna, művégtagok biztosítása, otthonteremtés, tiszta ivóvíz biztosítása éppen úgy a projekt része, mint a saját,- szüleik- vagy nagyszüleik leprabetegsége miatt hátrányos helyzetbe került gyermekek beiskolázása. Ők nélkülünk nem tanulhatnának meg írni, olvasni, hanem kilátástalan sorssal tengődnének – ártatlanul! Később pedig semmi szakmájuk nem lenne, ha nem iskoláznánk be őket  szakképzésre, ahol kollégiumi elhelyezéssel gondoskodunk róluk.

Őket 30 társukkal már beiskoláztuk!

Hírlevél