fbpx

Az írni-olvasni tudás világnapja!

Ma van az írni-olvasni tudás világnapja!

Az UNESCO 1965. november 17-én hozott határozatával az írni és olvasni tudás alapvető emberi jogára, a tanulás alapkövére kívánja a döntéshozók és a lakosság figyelmét felhívni világszerte. – A Lepramisszió projektjeiben minden fejlődő országban kiemelt fontosságú a korábbi betegek és családtagjaik oktatása, hogy ne a koldusok tömegét szaporítsák, hanem megélhetésüket munkavégzésből tudják biztosítani. Ehhez pedig az írni-olvasni tudáson keresztül vezet az út!

Ez is érdekelheti

Köszöntés

Isten éltesse nagyszerű lepramissziós felelősünket Szlukovinyi Károlyné Irénke nénit, aki a napokban ünnepelte 92. születésnapját.

»

Meghívó

Szeretettel várjuk Balatonalmádin és környékén lakó Támogatóinkat, Munkatársainkat, Érdeklődőket a 2024. március 2-án 10:00 órakor kezdődő rendezvényünkre.

»

Meghívó

Szeretettel várjuk Székesfehérváron és környékén lakó Támogatóinkat, Munkatársainkat, Érdeklődőket a 2024. február 24-én 10:00 órakor kezdődő rendezvényünkre.

»

A lepra világnapja 2024

Ezúton köszönjük meg, hogy az országban számos közösségben megemlékeztek ezen a napon a szenvedőkről, és a köztük végzett munkára adományt küldtek!

»