fbpx

Nemzetközi Lepramisszió

A Nemzetközi Lepramisszió jelenleg 33 tagországból álló hálózat, mely saját intézményeit tartja fenn a világ számos országában. Ezekben saját alkalmazottai végeznek minden munkát. A támogató országokban (közöttük Magyarországon is) gyűjtjük össze a tevékenységhez szükséges anyagi alapot, melyet munkatársaink a támogatott országokban felhasználnak a tagország vezetők és nemzetközi vezetőink ellenőrzésével. Évről évre vállaljuk fel a különböző projekteket, melyeket a következő évben teljesíteni szeretnénk támogatóink adományainak jóvoltából. A teljesítés minden esetben körültekintő ellenőrzésre kerül a helyszínen.

Mivel segítünk?

A betegség megállapításával, gyógyszeres kezeléssel, gyógyítással, műtétekkel, gyógytornával, gyógyászati eszközök biztosításával, rehabilitációval, szakmára tanítással, korábbi munkaképesség helyreállításával, visszafogadással, jogvédelemmel, felvilágosítással, egészségneveléssel, kutatásokkal, a betegség kialakulásának megelőzésével, az emberi méltóság helyreállításával, otthonteremtéssel, életminőség-javító intézkedésekkel, és mindezek közben nagyon sok szeretettel!

A betegség megállapítása jelenti a kulcsot a későbbi megoldáshoz! A leprabetegek legtöbbje nem is tudja: mi is a baja. De tudatlan a környezet is. Ha netán felismerik is a leprabetegséget, szégyenükben és félelmükben inkább rejtik, mint feltárják. Emiatt van világszerte annyi elhanyagolt leprabeteg!

Szűrővizsgálatokkal, ismeretterjesztő előadásokkal (utcán, piactéren, a bazárban) munkatársaink minél többekhez szeretnék eljuttatni a hírt: a leprabetegség gyógyítható, ne féljenek a vizsgálattól és a diagnózistól!

A gyógyítás mindenki számára teljesen ingyenes a Nemzetközi Lepramisszió intézményeiben. Bárki bármilyen bajával, betegségével belép a Lepramisszió bármelyik intézményébe, ott a legnagyobb szeretettel, odaadással és gondoskodással találkozik.

Ez 140 éves szervezetünk legjobb reklámja, melyet a szegények, leprabetegek szájról szájra adnak tovább egymásnak!

Ilyen volt

Ilyen lett a gyógyítás után!

Az MDT (gyógyszer) ingyenes!

A helyreállító sebészeti műtétek elvégzése is a Nemzetközi Lepramisszió egyik nagyszerű értéke. Missziónk korábbi legendás orvosa: Dr. Paul Brand alakította ki a kézműtétek technikáját, mellyel a Nemzetközi Lepramisszió kórházaiban visszaadják a betegeknek munkaképességüket. Hiszen a leprabetegséggel gyakran együttjáró végtag-vagy arckárosodások megpecsételik a beteg további sorsát gyógyulása után is. A Lepramisszió intézményeiben azonban mindenkin szükséglete szerint és hiánytalanul végzik el a műtéteket, amivel testileg és lelkileg is helyreáll a betegek élete!

Ilyen volt

Ilyen lett a műtét után!

A gyógytorna rendkívül fontos a lepragyógyítás során. A betegek megmerevedett végtagjait csak szakszerű segítséggel tudják használhatóvá tenni, az elvégzett műtétek után pedig megerősíteni. Későbbi komplikációk is gyakran megelőzhetők gyógytornász segítségével, valamint a betegek munkaképességének biztosítását is a gyógytorna segíti. Enélkül sok esetben életük végéig használhatatlan maradna kezük vagy lábuk.

A gyógyászati eszközök szintén elérhetetlenek lennének a gyógyult betegek számára.

A missziótól kapott egy pár szandál vagy gyógycipő azonban éveken át védi lábukat a sérülésektől. A művégtag segíti további életüket.

Az oktatás a Lepramisszió egyik stratégiai pontja. A mérhetetlen szegénységből és kilátástalanságból – mely a leprabetegség egyik melegágya- csak azáltal tudjuk kiemelni embertársainkat, ha gyermekeik, unokáik számára tanulási lehetőséget adunk! Enélkül a koldusok száma szaporodna világszerte, ezzel a segítséggel azonban már el tudnak indulni az önálló életbe!

A Nemzetközi Lepramisszió intézményeiben tanulási lehetőséget kapnak a betegek gyermekei, hozzátartozói, hogy legalább néhány osztály elvégzésével az alapvető képzettség birtokába kerüljenek. A törekvőket szakmára is tanítja a misszió, ezáltal pedig közösségükben megbecsült emberekké is lesznek!

Nagyon sok gyógyult leprabeteg vagy hozzátartozója kap szerény megélhetési lehetőséget a Lepramissziótól egyszerű, kézműves tevékenységek végzése által. Ezeket ún. „bedolgozói rendszerben” a Lepramisszió koordinálja, és sokezer család számára jelent megélhetést a papírszatyrok készítése, hímzés, szövés, halászat, ,állattartás.

Jelentős életminőség-javító segítségeink sorába tartozik a tiszta ivóvíz biztosítása, és a házépítés, otthonteremtés. Egészségtelen viskók helyett szerény, de egészséges kis házak épülnek, melyekben emberi körülmények között élhet egy-egy népes család!

Ez is érdekelheti