fbpx

Projektjeink 2021-ben

2021-ben Kongóban, Indiában és Mianmarban vállaltunk segítséget

Kongó

Délnyugat-Kongóban, Kuakua településen megépült az a kút, mely segítségünkkel egészséges, tiszta ivóvizet biztosít a környék népes lakosságának!

A percenként 40 l átfolyású kút 3 falu összesen 1325 lakosa számára biztosít vizet. Korábban egy hegyen át mentek az asszonyok a legközelebbi kútra. Utuk most lényegesen lerövidült: a legtávolabb lakónak is „csupán” 5 percet kell már gyalogolnia a kincset érő vízért!
A kút karbantartását, tisztán tartását a helyi önkormányzat vállalta.

Folytatjuk korábban megkezdett projektjeinket: Kasai Central tartományban műtéti tevékenységeket, Sankuru területén szűrővizsgálati kampányokat finanszírozunk. Emellett úttörő-tevékenységet támogatunk, mely lelkipásztorok és egyháztagok felkészítését és kiképzését szolgálja arra nézve, hogy munkatársak legyenek a szégyenbélyeg, kirekesztés ma is élő gyakorlatának felszámolásában! A sok emberrel napi kapcsolatban lévő és tekintélyt élvező lelkészek szava nagy erőt jelent évezredek szellemi sötétségének oszlatásában!

India

Hűségesek maradunk Kalkuttához, ahol a Premananda lepramissziós kórház működésének támogatásában veszünk továbbra is részt.

Emellett kiterjesztettük segítségünket a Tamil Nadu állambeli Vadathorasalur kórházára.

igazgató: Dr Helen Roberts

A leprabetegségből meggyógyított asszony boldog mosollyal.

Ez is érdekelheti