fbpx

Miért segítsünk?

Büszkék vagyunk arra, hogy a világ legnagyobb és legnagyobb tapasztalattal rendelkező lepraszervezetének, a 149 éves múltra visszatekintő The Leprosy Mission International – Global Fellowship-nek tagszervezete vagyunk, egyetlenként Kelet-Európából!

Kiváltságnak érezzük, hogy hozzájárulhatunk e szervezet világméretű munkájához, a leprabetegség elleni harchoz mindaddig, amíg ez a szörnyű nyomorúság előfordul a Földön.

Hálásak vagyunk azért, hogy Magyarországon 49 éve tevékenykedik a Lepramisszió, mely Dobos Károly elhivatása nyomán a legnehezebb időkben lett példájává a magyar emberek áldozatkészségének. Ezt kívánjuk folytatni.

Felelősségünknek tartjuk, hogy magyar embereket és közösségeket motiváljunk jótékonyságra, irgalmasságra, cselekvő szeretetre!

Bizonyosak vagyunk abban, hogy ezáltal hazánk és népünk erkölcsi javát is szolgáljuk!

Fájlaljuk, hogy ma is nagy szükség van ránk és a lepraszervezetekre, mert bár a leprabetegség napjainkban könnyen gyógyítható, mégis minden 2. percben ma is megállapítják valakiről a Földön, és közülük minden 5. egy gyermek!

A leprabetegség velünk élő nyomorúság. Régen a múlté lehetne, mert van rá gyógyszer. Akikre veszélyt jelent, nem tudják. Ha tudják, nem tudnak hozzájutni. Főleg nem megelőzni a betegséget! Mert az a mélynyomornak, a rengeteg más fertőzési veszélynek a velejárója. Ezért és ezen kell segítenünk, hogy a lepra végre eltűnjék a Földről!

Sok a tennivalónk.

Meg vagyunk arról győződve, hogy jó ügyet szolgálunk, mert emberéletek változnak meg holisztikusan a Lepramisszió segítsége által: testileg, lelkileg, szellemileg, társadalmi értelemben egyaránt.

Ebben részt vállalni és ehhez hozzájárulni: a legnagyobb öröm és kiváltság!

EZÉRT SEGíTSÜNK!

Ez is érdekelheti