A betegség

Adakozom
A leprabetegség az emberiség egyik legrégibb, ugyanakkor ma is velünk élő  nyomorúsága. Napjainkban is minden második percben megállapítják valakiről a Földön, hogy leprás, és közülük minden 5. egy gyermek!

A  leprabetegség csak emberi szervezetben alakul  ki!  Ugyanúgy terjed, mint a TBC: tüsszentéssel, köhögéssel  kerül át a kórokozó (Mycobacterium leprae). Az emberiség 95%-a immunis a kórokozóval szemben! Csak az alultáplált, egészségtelen körülmények között élő, és más fertőzésekkel szemben is veszélyeztetett embertársaink között pusztít – sajnos a legnincstelenebb tömegek körében. Őket nevezte Kalkuttai Teréz anya a „negyedik világ nyomorultjainak”.

Mycobacterium
Mycobacterium leprae

A lepra azonban sokkal több, mint egy kórokozó pusztítása! Éppen ezért nem elég csak orvosi eszközökkel harcolni ellene! A leprabetegségben szenvedő embernek és családjának, gyakran tágabb közösségének (pl. faluközössége) jelene és jövője, egész  sorsa tönkremegy testileg, lelkileg, szociális- és társadalmi értelemben. A tudatlanság, évezredes előítéletek miatt ma is megvetik, kivetik, emberi jogaiktól sok helyen teljesen megfosztják a leprabetegeket. Ezek a lelki szenvedések sokkal fájóbbak, mint maga a betegség!

Falu
Falu

A lepra elleni harc csak több fronton egyszerre összehangolt támadással vívható meg:

a legmélyebb szegénység elleni átfogó harccal, gyógyítással, rehabilitálással, oktatással, egészségneveléssel, felvilágosítással, jogvédelemmel, befogadással!

Hírlevél


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/homepages/church.lutheran.hu/lepramisszio/wp-includes/functions.php on line 3751

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/homepages/church.lutheran.hu/lepramisszio/wp-includes/functions.php on line 3751