fbpx

Damien atya

Ma van 135. évfordulója annak, hogy Damien atya, belga származású római katolikus pap és misszionárius a hawaii Molokai-szigeten, 1889-ben leprabetegségben meghalt.
Damien atya (polgári nevén Joseph de Veuster) 1873-ban kezdte meg munkáját Hawaii-n, és többek között a kápolna építését és a leprabetegek sebkezelését is felügyelte.
16 évig Molokai szigetén dolgozott, vigasztalva a reményt vesztett betegeket, otthont épített számukra, és orvosi kezelést nyújtott. Végül elkapta a betegséget, és 1889. április 15-én, 49 éves korában meghalt.

A leprát akkoriban még egyáltalán nem lehetett gyógyítani.

Damien atya önfeláldozásával hatalmas példává vált az utókor számára is, amikor ma már egyszerű eszközökkel meg lehetne szüntetni a betegséget! Mégis minden 2. percben valakiről diagnosztizálják a Földön, hogy leprafertőzött, és közülük minden 5. egy gyermek!

Nagy harcunkban hálásak vagyunk Damian atya csodálatos példájáért!

Ez is érdekelheti

Köszöntés

Isten éltesse nagyszerű lepramissziós felelősünket Szlukovinyi Károlyné Irénke nénit, aki a napokban ünnepelte 92. születésnapját.

»

Meghívó

Szeretettel várjuk Balatonalmádin és környékén lakó Támogatóinkat, Munkatársainkat, Érdeklődőket a 2024. március 2-án 10:00 órakor kezdődő rendezvényünkre.

»

Meghívó

Szeretettel várjuk Székesfehérváron és környékén lakó Támogatóinkat, Munkatársainkat, Érdeklődőket a 2024. február 24-én 10:00 órakor kezdődő rendezvényünkre.

»

A lepra világnapja 2024

Ezúton köszönjük meg, hogy az országban számos közösségben megemlékeztek ezen a napon a szenvedőkről, és a köztük végzett munkára adományt küldtek!

»