fbpx

Fejezzük be, amit Jézus elkezdett!

“Fejezzük be, amit Jézus elkezdett!” – volt a mottója az egyesült királyságbeli Peterborough anglikán püspöke bangladesi látogatásának. Donald Allister püspök Dhaka nyomornegyedeibe látogatott el az Angliai Lepramisszió igazgatójával. Részt vett szűrővizsgálati kampányokon, találkozott a legnagyobb nyomorban, vízhiányban, egészségügyi ellátások nélkül tengődő lakossággal. A hazájában az Angliai Lepramisszió alelnökeként tevékenykedő püspök szívügyének tekinti a leprabetegség felszámolását, az indokolatlan szenvedések megszüntetését.

Mivel Sheikh Hasina, Banglades államelnöke 2030-ra tűzte ki a betegség felszámolásának befejezését az országban, Allister püspök ehhez kapcsolódóan kérte meg a bangladesi keresztény egyházak vezetőit: álljanak csatasorba és minden segítséget adjanak meg a nemes cél eléréséhez!

“Fejezzük be, amit Jézus elkezdett!” – hangsúlyozta a püspök Dhakában. “Lépjünk ki templomaink kényelméből, és menjünk oda, ahová Jézus is ment: a szenvedők, nyomorultak, betegek közé! Nyújtsuk ki feléjük segítő karunkat, ahogyan Jézus is tette! Van, ami Jézus tettei közül nincs a mi hatalmunkban. De van, ami igen! Például a leprabetegeket ma már meg tudjuk gyógyítani ! Ha ezt elmulasztjuk vagy halogatjuk, vétkezünk Urunk parancsa ellen, aki ezt bízta ránk : « …leprásokat tisztítsatok ! » (Máté 10,8)

A WHO statisztikái szerint Bangladesben 3 500 személyt diagnosztizáltak 2018-ban leprabetegséggel. A helyi szakemberek szerint ez a szám sokkal több kell, hogy legyen, mivel a diagnózisig csak a betegek kisebb része jut el! Ezért szükséges a figyelemfelkeltés minden módja – így Allister püspöké is!

A Bangladesi Lepramisszió partnereivel – így az angol tagszervezettel – kidolgozta a szűrővizsgálatok programját. Nyilvánosan, a legzsúfoltabb helyeken állítják fel mobil klinikáikat, hogy a közlekedő, bámészkodó lakosságból mind többen legyenek szem-és fültanúi a szűréseknek, a közben elhangzó információknak. Előítéleteik, félelmeik csökkentése miatt igen fontos stratégia ez!

„Nagy kiváltság volt számomra, hogy jézusi lelkületű orvosokkal, egészségügyi dolgozókkal találkozhattam a Bangladesi Lepramisszióban!” – mondotta Allister püspök. „Bizakodom, hogy az egyházak vezetői megértették a kérést, és buzgóságukkal, bölcsességükkel és szavuk erejével le fogják rombolni az előítéletek többévezredes falait Bangladesben!”

Ez is érdekelheti

Köszönet

Hűséges munkatársunk, Kiss Lászlóné Judit (kék ruhában) több évtizedes, fáradhatatlan szolgálatát köszöntük meg az augusztus 9-i istentisztelet keretében.

»

Gyógyíts fagyival!

Már hagyomány, hogy nyaranta „fagyifelhívást” teszünk közzé. Néhány gombóc árát felajánlva a gyermekek is részesei lehetnek távoli kis társuk gyógyításának!

»

Magyarok Anandabanban

Az elmúlt napokban missziónk munkatársai látogatást tettek a Nemzetközi Lepramisszió nepáli Anandaban kórházában!

»

Mianmar

2022 április 9-én magyar közreműködéssel átadták azt az épületet, melynek befejezéséhez partnerünkkel, a Hungary Helps ügynökséggel hozzájárultunk!

»