fbpx

Hogyan küzd India Lepramissziója a szinte lehetetlennel?

Március 24. óta az 1,3 milliárd lakosú India is „bezárt” a koronavírus fertőzés miatt. Az ország, ahol a világ leprabetegeinek mintegy 60%-a is él. A megélhetés a lakosság tömegei számára a korábbi „nehéz” helyett szinte „lehetetlenné” vált. A leprabetegségben érintettek – a gyógyultak és a hozzátartozók is! – a súlyos megbélyegzés miatt eddig is alig jutottak munkához. Megtakarítás hiányában valóban egyik napról a másikra araszolnak csupán!

India kormánya többféle módon segít a társadalom szélén élőkön. Azonban ennek lehetőségei és módjai elakadnak, és igen gyakran el sem jutnak az érintettekhez! Ezért az Indiai Lepramisszió munkatársai széleskörű információs kampánnyal próbálják utolérni a lepra-érintett családokat, és felvilágosítani őket az állami támogatási módozatokról. Munkatársaink élelmet, más segítséget is visznek a rászorulóknak. Hatalmas szükség van a beteg, gyenge lakosság körében élelemre, mivel vásárolni nem tudnak elmenni, de pénzük sincs hozzá. Az Indiai Lepramisszió rendkívüli segélyalapot is nyitott erre a célra. Ugyanez igaz a tisztálkodási szerekre. Egy olyan országban, ahol a tiszta ivóvíz sem adott mindenütt, a tisztálkodási szerek életmentően létfontosságúak a vírusjárvány idején!

Covid csomagosztás Chandkuri

India leprabetegeinek nagy része otthontalan. Tehát számukra fizikai képtelenség a „karanténba vonulás”. Ugyanakkor a gyenge immunrendszerű leprabetegek sokkal fogékonyabbak minden más fertőzésre – a Covid-19-re is! -, mint az egészségesek.

Óriási kihívások mindezek, és ez még csak néhány a sok közül! Az Indiai Lepramisszió munkatársai időt, fáradságot nem kímélve harcolnak és állnak helyt, hogy testileg, lelkileg lehetőleg minél többet megadjanak a legtöbbet szenvedőknek. Nagyon várják segítségünket!

Ez is érdekelheti

Csendes Csodák

Szeretettel várjuk munkatársainkat, támogatóinkat, minden kedves érdeklődőt a nagyon szépnek ígérkező estre.

»

Damien atya

Ma van 135. évfordulója annak, hogy Damien atya, belga származású római katolikus pap és misszionárius a hawaii Molokai-szigeten leprabetegségben meghalt.

»

Köszöntés

Isten éltesse nagyszerű lepramissziós felelősünket Szlukovinyi Károlyné Irénke nénit, aki a napokban ünnepelte 92. születésnapját.

»

Meghívó

Szeretettel várjuk Balatonalmádin és környékén lakó Támogatóinkat, Munkatársainkat, Érdeklődőket a 2024. március 2-án 10:00 órakor kezdődő rendezvényünkre.

»