fbpx

Hogyan küzd India Lepramissziója a szinte lehetetlennel?

Március 24. óta az 1,3 milliárd lakosú India is „bezárt” a koronavírus fertőzés miatt. Az ország, ahol a világ leprabetegeinek mintegy 60%-a is él. A megélhetés a lakosság tömegei számára a korábbi „nehéz” helyett szinte „lehetetlenné” vált. A leprabetegségben érintettek – a gyógyultak és a hozzátartozók is! – a súlyos megbélyegzés miatt eddig is alig jutottak munkához. Megtakarítás hiányában valóban egyik napról a másikra araszolnak csupán!

India kormánya többféle módon segít a társadalom szélén élőkön. Azonban ennek lehetőségei és módjai elakadnak, és igen gyakran el sem jutnak az érintettekhez! Ezért az Indiai Lepramisszió munkatársai széleskörű információs kampánnyal próbálják utolérni a lepra-érintett családokat, és felvilágosítani őket az állami támogatási módozatokról. Munkatársaink élelmet, más segítséget is visznek a rászorulóknak. Hatalmas szükség van a beteg, gyenge lakosság körében élelemre, mivel vásárolni nem tudnak elmenni, de pénzük sincs hozzá. Az Indiai Lepramisszió rendkívüli segélyalapot is nyitott erre a célra. Ugyanez igaz a tisztálkodási szerekre. Egy olyan országban, ahol a tiszta ivóvíz sem adott mindenütt, a tisztálkodási szerek életmentően létfontosságúak a vírusjárvány idején!

Covid csomagosztás Chandkuri

India leprabetegeinek nagy része otthontalan. Tehát számukra fizikai képtelenség a „karanténba vonulás”. Ugyanakkor a gyenge immunrendszerű leprabetegek sokkal fogékonyabbak minden más fertőzésre – a Covid-19-re is! -, mint az egészségesek.

Óriási kihívások mindezek, és ez még csak néhány a sok közül! Az Indiai Lepramisszió munkatársai időt, fáradságot nem kímélve harcolnak és állnak helyt, hogy testileg, lelkileg lehetőleg minél többet megadjanak a legtöbbet szenvedőknek. Nagyon várják segítségünket!

Ez is érdekelheti

MEGHÍVÓ

Szeretettel hívjuk és várjuk kedves Támogatóinkat, Munkatársainkat és minden Érdeklődőt rendezvényünkre 2023. október 7-én, szombaton! Jöjjön el, hogy jobban megismerje munkánkat!

»

MEGHÍVÓ

Tavaszi missziói napunkra és a Lepramisszió – Magyarország rövid nagygyűlésére 2023. június 3-án, szombaton 10 órára a Bp-Törökőri Református Gyülekezet templomába.

»

Kiáltás a pusztításból

A Mianmari Lepramisszió igazgatója segítségért fordult minden lepramissziós tagországhoz, így hozzánk is. Kérik és remélik, hogy hozzá tudunk járulni a borzalmas pusztítás utáni helyreállításhoz.

»