fbpx

LEPRAMISSZIÓS ELŐADÁS

Az ötlettől a megvalósulásig

Az egyik vasárnap délután 3 óra előtt az újszegedi Radnóti utcai megállóban igen sokan szálltak le az érkező autóbuszról. De jöttek személykocsival, kerékpárral, a közelben lakók és az Árpádházi Szent Erzsébet Plébániához tartozók pedig gyalog is.
A Kalkuttai Boldog Teréz anya templomban érdeklődéssel és kíváncsian vártuk Riskóné Fazekas Márta igazgatónő vetítettképes előadását a Lepramisszió testet-lelket gyógyító tevékenységéről.
Még 2015 novemberében hívta meg Dr. Thorday Attila plébános úr az igazgatónőt.
A Lepramisszió szórólapjait már 2015 nyarán és őszén látogatásaim során elvittem azokhoz a protestáns és katolikus gyülekezetekhez, amelyekkel már korábbi szolgálatok és egyházi rendezvények során közvetlen kapcsolatba kerültem.
Amikor az előadás dátuma már biztos volt, a 4 református, majd az evangélikus, baptista, metodista, pünkösdi,Golgota, valamint 2 katolikus plébánia vezetőit és kapcsolattartó munkatársait internetes úton értesítettem és kértem segítségüket a szervezésben, hogy legyünk minél többen a Lepramisszió munkatársai.
Január első hetében megérkeztek a plakátos meghívók, melyek a gyülekezetekben kihelyezésre kerültek, valamint az alkalom mindenütt templomi hirdetésre is került. Magam, amerre megfordultam a városban, lehetőséget kértem a plakát kihelyezésére. Így sikerült magángyógyszertárban, könyvesboltban, az Újklinikán, óvodában, gyógyászati segédeszköz szakboltban, stb. kitenni,valamint az ökumenikus kórus tagjainak is osztani már a megközelítési lehetőség leírásával együtt.
Erről egy újabb körlevélben tájékoztattam a gyülekezeteket,hogy ne egyénileg kelljen utánajárni a szombati közlekedés lehetőségeinek.
Örömünkre szolgált,hogy olyan érdeklődők is eljöttek,akik csak a szórólapon keresztül szereztek tudomást az alkalomról. Örültünk annak is,hogy két asszonytestvér,aki már régebb óta kapcsolatban volt a Lepramisszióval,a régebbi naptárak képeiből szép,látványos tablókat állított össze.
Legyen Istennek hála, hogy Szegeden most szélesebb körben vált ismertté a Lepramisszió áldásos tevékenysége és többen is rádöbbenhettek felelősségünkre, a külmisszió ezen ágának fontosságára.
Dr. Kiss Ervinné
lepramissziós munkatárs, Szeged

Ezúton is köszönjük Dr. Kiss Ervinné és a szegedi lepramisszió munkatársak hűséges szolgálatát! Köszönjük, hogy ébren tartják a Lepramisszió ügyét közösségeikben, illetve megszervezték a rendezvényt!

Kérjük, hogy az országban minél többen és minél több helyen kövessék a jó példát!

Ez is érdekelheti

Csendes Csodák

Szeretettel várjuk munkatársainkat, támogatóinkat, minden kedves érdeklődőt a nagyon szépnek ígérkező estre.

»

Damien atya

Ma van 135. évfordulója annak, hogy Damien atya, belga származású római katolikus pap és misszionárius a hawaii Molokai-szigeten leprabetegségben meghalt.

»

Köszöntés

Isten éltesse nagyszerű lepramissziós felelősünket Szlukovinyi Károlyné Irénke nénit, aki a napokban ünnepelte 92. születésnapját.

»

Meghívó

Szeretettel várjuk Balatonalmádin és környékén lakó Támogatóinkat, Munkatársainkat, Érdeklődőket a 2024. március 2-án 10:00 órakor kezdődő rendezvényünkre.

»