fbpx

2023. évi tavaszi munkatársi napunk

Örömteli, vidám és odaadó légkörben telt 2023. június 3-án tavaszi munkatársi napunk is, melyet a Bp- Törökőri Református Gyülekezet templomában tarthattunk. Ezúton is köszönjük a helyszínt!

Hálásak vagyunk önkénteseinkért, akiknek számát nem is tudjuk teljességgel az ország minden területén! Végtelen szeretettel, hűséggel és szerénységgel végzik szolgálataikat akár, mint egy-egy közösség lepramissziós összekötője, vagy reklámozó, és sok más tevékenység megbízható gazdája.

Akik eljöttek, részesei lehettek vállalt projektjeink helyzetének Kongóban, Bangladesben Indiában és Mianmarban. A képes előadás bepillantást engedett ezen országok nehéz helyzetébe, munkatársaink hősies áldozatvállalásába és mindenek felett a segítség hatalmas szükségességére! Riskóné Fazekas Márta igazgató tájékoztatott a vállalásainkról, és a még hátralévő támogatás összegyűjtésében való segítséget kérte a jelenlévőktől a saját köreikben való lehetőségek szerint.

Tanulmányi munka következett csoportokban a következő kérdések alapján: 1. Én miért támogatom munkámmal, imádságommal, anyagi javaimmal a Lepramisszió – Magyarország tevékenységét?  2. Hogyan próbálok megnyerni másokat is a támogatásra? 3. Milyen lehetőségeket látok a  további adománygyűjtések tekintetében?

Pezsgő, nagyon tartalmas és értékes beszélgetések folytak a csoportokban, melyekről visszajelzést adtak szóban és írásban a csoportvezetők: Müllnerné Szabó Margit, Peinlich Edit, Sepsi Éva, Szalkay László.

(balról jobbra) Szalkay László, Peinlich Edit, Müllnerné Szabó Margit, Sepsi Éva, Riskóné Fazekas Márta

Müllnerné Szabó Margit szép versmondása, több közös éneklés színesítette a programot, melybe hegedűn Dr. Dobos Ágoston is bekapcsolódott.

Szalkay László

Rövid nagygyűlésre került sor Bódis László kuratóriumi elnök levezetésével, mivel egyik kurátorunknak: Szalkay Lászlónak minden lehetséges újraválasztást is kimerítve, letelt a tisztségideje.

Emiatt és egy másik kurátor korábbi leköszönése miatt két helyre új jelöltek megválasztása vált esedékessé. Dr. Kenéz Éva orvos és Dombi Ferenc református lelkész vállalták el ezt a szolgálatot, akiknek ezúton is köszönjük készségüket!

Dr. Kenéz Éva és Dombi Ferenc

A jóleső szeretetvendégség finom falatjai mellett jóleső beszélgetésben voltunk kötetlen formában még sokáig együtt.

Köszönjük önkéntes munkatársainknak, hogy sokféle áldozatvállalásukkal sok-sok beteget segítenek gyógyuláshoz, és szebbé teszik a világot! Isten áldja meg mindnyájukat!

Ez is érdekelheti

Damien atya

Ma van 135. évfordulója annak, hogy Damien atya, belga származású római katolikus pap és misszionárius a hawaii Molokai-szigeten leprabetegségben meghalt.

»

Köszöntés

Isten éltesse nagyszerű lepramissziós felelősünket Szlukovinyi Károlyné Irénke nénit, aki a napokban ünnepelte 92. születésnapját.

»

Meghívó

Szeretettel várjuk Balatonalmádin és környékén lakó Támogatóinkat, Munkatársainkat, Érdeklődőket a 2024. március 2-án 10:00 órakor kezdődő rendezvényünkre.

»

Meghívó

Szeretettel várjuk Székesfehérváron és környékén lakó Támogatóinkat, Munkatársainkat, Érdeklődőket a 2024. február 24-én 10:00 órakor kezdődő rendezvényünkre.

»