fbpx

Akifa szomorú, de reményteli története

A 10 éves Akifa kórházi ágyán

Egyik lepramissziós kollegámtól kaptam ezt a szívszakasztó levelet:
“Nigériai utam során hálás voltam az enyhülésért, amikor a nővér a lepramissziós kórház épületébe bevezetett. A férfiosztályon kezdtük utunkat, majd átmentünk a női kórtermekbe, ahol meglepődve láttam, hogy az egyik ágyszélén egy kislány ül. Azt gondoltam: talán beteg édesanyja mellett van, de rájöttem, hogy tévedtem. Ez a mindössze 10 éves kislány volt a kezelés alatt álló leprabeteg! Borzasztóan megrendítő leprabeteg gyermeket látni. A leprabetegség könyörtelen és szívtelen. Nem bánja: milyen idős az áldozata. A legfiatalabb, legvédtelenebb gyermeket is megtámadja!”
Kollegám így folytatta levelét:
“Akifától a leprabetegség ellopta a boldog gyermekkor szabadságát. Ez sajnos nem ritkaság! Gyermekeket is megtámad a lepra!Valahányszor leprabeteg gyermekkel találkozom, mindig mélységes fájdalmat és szomorúságot érzek. Ezek a drága kisgyermekek, bárhol élnek is a nagyvilágban, hozzám és hozzánk tartoznak! Akifa olyan, mintha a mi kislányunk is lenne! – A szomorúság első érzése után indulatos lettem. Miért teszi ez a kórokozó még ma is, gyermekek életét is tönkre? Hiszen az ő körülményeik amúgy is olyan nehezek! Betegség nélkül is a szegénység mélységében vergődnek! De éppen ez serkenthet bennünket, akik a Lepramisszió világméretű családjához tartozunk, hogy kiáltsunk és segítsünk!” – zárta kollegám sorait.

Most is, amikor Ön ezt olvassa, valahol a Földön egy kisgyermekről kiderül, hogy leprás. Nem is tudják: mit jelent ez a szó! De látják a könnyeket az édesanyjuk szemében és félnek. Ránk várnak, hogy segítsünk rajtuk!

Ez is érdekelheti

Árkon, bokron

Árkon, bokron, hegyen, völgyön, folyón, szakadékon át vezet kongói munkatársaink útja az általunk támogatott lepraszűrő-program végzése során.

»

Ramavati biztató története

Ramavati az egyik indiai önsegítő csoportunknak a tagja. A csoport összejövetelein munkatársaink megtanítják őket saját érdekeik képviseletére.

»

Rendszeres segítség

A falunkban és a környéken nagyon erős volt a leprabetegek iránti ellenszenv. A Lepramisszió munkatársai a rendszeres segítséggel ezt megváltoztatták.

»