fbpx

Armando története

A mozambiki Armando 59 éves. 2010-ben járvány következtében veszítette el feleségét és három gyermekét. A gyász teljesen összetörte, és mély depresszióba esett. 2016. novemberében az „Ételt az éhezőnek” program keretében nyújtottunk segítséget Mozambik vidéki területein élő szegényeknek, közöttük leprabetegeknek. Armando is csatlakozott ehhez a programhoz. Megtanulta a növénytermesztést, majd saját kis gazdaságában elkezdett kasszavát, szezámot, mogyorót termeszteni. A falubeliek szívesen vásárolnak tőle. Közben érzi, hogy a korábban őt körülvevő megbélyegzés is szűnik. „Megtanultam, hogy minden nap fontos. Nem eshetünk kétségbeesésbe, hanem ki kell használni minden napnak a lehetőségét.” – mondja. „Most igazán férfinek érzem magam, hogy a saját erőmmel tudok valami értékeset alkotni.”

Ez is érdekelheti

Momen története

Momen, ez a bátor és eltökélt lélek 9 éves volt még, amikor leprával diagnosztizálták. Momen a kitartó reménységnek az élő példája!

»

Elisa története

Elkötelezett önkénteseinknek köszönhetően folytathatjuk az Elisa-hoz hasonló gyermekek diagnosztizálását, és azon dolgozunk, hogy a fertőzés gyakorisága „nulla” legyen.

»

Asi története

Asi története a bátorságnak és az álmok szertefoszlásának keveréke. Asinak és hasonló sorsú társainak is boldog jövőt biztosíthatunk!

»

Raja története

„Félelmekkel és remegő szívvel éltem.” Ezek voltak a 16 éves srí lankai Raja szavai, akinek szüleivel együtt 2017-ben kellett szembesülnie a leprabetegséggel.

»