fbpx

Asi története

Asi, ez a rendkívül szívós és bátor fiatalasszony egyszerre küzdött a gyermekáldás és a leprabetegség kihívásaival. A 12 hónaposra tervezett gyógyszeres kezelést már öt hónapja kapja. Kisfia 17 hónapos. Asi története a bátorságnak és az álmok szertefoszlásának keveréke. 2019-ben hagyta abba az iskolát, de most már szeretné folytatni. Édesanyjával és húgával él nagyon nehéz körülmények közepette. Asi kasszava leveleket és fát árul, hogy valami bevétele legyen. Nagyon szeretne ismét tanulni, amiben édesanyja is támogatja, noha el sem tudják képzelni: hogy fog ez megvalósulni. Miközben az útjuk nagyon keserves, mégis hálásak, mivel a leprabetegség már megoldódik a gyógyulás által. Asinak és hasonló sorsú társainak is boldog jövőt biztosíthatunk!

Ez is érdekelheti

Momen története

Momen, ez a bátor és eltökélt lélek 9 éves volt még, amikor leprával diagnosztizálták. Momen a kitartó reménységnek az élő példája!

»

Elisa története

Elkötelezett önkénteseinknek köszönhetően folytathatjuk az Elisa-hoz hasonló gyermekek diagnosztizálását, és azon dolgozunk, hogy a fertőzés gyakorisága „nulla” legyen.

»

Raja története

„Félelmekkel és remegő szívvel éltem.” Ezek voltak a 16 éves srí lankai Raja szavai, akinek szüleivel együtt 2017-ben kellett szembesülnie a leprabetegséggel.

»

Armando története

A mozambiki Armando 59 éves. 2010-ben járvány következtében veszítette el feleségét és három gyermekét. A gyász teljesen összetörte, és mély depresszióba esett.

»