fbpx

Diana hercegnő öröksége

Diana, walesi hercegnő Anandabanban (Nepál), a Nemzetközi Lepramisszió egyik kórházában.
Diana, walesi hercegnő Anandabanban (Nepál), a Nemzetközi Lepramisszió egyik kórházában.

„Princess Diana legacy”  címmel egyre gyakrabban bukkan fel a posztok között a szépséges hercegnő megannyi képe, felidézve rövid életének legragyogóbb pillanatait.  Idén lesz 20 éve, hogy tragikusan fiatalon  életét vesztette Diana walesi hercegnő, a „szívek királynője”.

Mi a  Nemzetközi Lepramisszió világában is a legnagyobb tisztelettel és áldással őrizzük emlékét. Talán kevéssé ismert, hogy a hercegnő végtelenül bőkezű jótékonykodásai között kiemelt helyen állt  az Angliai-Walesi Lepramisszió, melynek haláláig fővédnöke is volt! De nemcsak anyagi eszközeivel, hanem személyes példájával is óriási segítséget nyújtott a „negyedik világ” nyomorultjai között végzett szolgálatunkhoz: meglátogatta a kalkuttai Premananda és a nepáli Anandaban lepramissziós kórházainkat. A maga őszinte kedvességével ült le a betegek ágyára, fogta meg a kezüket, és ezzel a példájával a világsajtóban a kivetettek  ügyének egyik legnagyszerűbb úttörőjévé vált elsősorban azokban az országokban, ahol ma is évezredes előítéletek és tévhitek alapján kiközösítik a leprabetegeket!

Diana hercegnő személyének nagysága a nagyon mélyre lehajló szeretetében ragyogott fel a legfényesebben.

Áldott az emlékezete!

Ez is érdekelheti

Momen története

Momen, ez a bátor és eltökélt lélek 9 éves volt még, amikor leprával diagnosztizálták. Momen a kitartó reménységnek az élő példája!

»

Elisa története

Elkötelezett önkénteseinknek köszönhetően folytathatjuk az Elisa-hoz hasonló gyermekek diagnosztizálását, és azon dolgozunk, hogy a fertőzés gyakorisága „nulla” legyen.

»

Asi története

Asi története a bátorságnak és az álmok szertefoszlásának keveréke. Asinak és hasonló sorsú társainak is boldog jövőt biztosíthatunk!

»

Raja története

„Félelmekkel és remegő szívvel éltem.” Ezek voltak a 16 éves srí lankai Raja szavai, akinek szüleivel együtt 2017-ben kellett szembesülnie a leprabetegséggel.

»