fbpx

Diana hercegnő öröksége

Diana, walesi hercegnő Anandabanban (Nepál), a Nemzetközi Lepramisszió egyik kórházában.
Diana, walesi hercegnő Anandabanban (Nepál), a Nemzetközi Lepramisszió egyik kórházában.

„Princess Diana legacy”  címmel egyre gyakrabban bukkan fel a posztok között a szépséges hercegnő megannyi képe, felidézve rövid életének legragyogóbb pillanatait.  Idén lesz 20 éve, hogy tragikusan fiatalon  életét vesztette Diana walesi hercegnő, a „szívek királynője”.

Mi a  Nemzetközi Lepramisszió világában is a legnagyobb tisztelettel és áldással őrizzük emlékét. Talán kevéssé ismert, hogy a hercegnő végtelenül bőkezű jótékonykodásai között kiemelt helyen állt  az Angliai-Walesi Lepramisszió, melynek haláláig fővédnöke is volt! De nemcsak anyagi eszközeivel, hanem személyes példájával is óriási segítséget nyújtott a „negyedik világ” nyomorultjai között végzett szolgálatunkhoz: meglátogatta a kalkuttai Premananda és a nepáli Anandaban lepramissziós kórházainkat. A maga őszinte kedvességével ült le a betegek ágyára, fogta meg a kezüket, és ezzel a példájával a világsajtóban a kivetettek  ügyének egyik legnagyszerűbb úttörőjévé vált elsősorban azokban az országokban, ahol ma is évezredes előítéletek és tévhitek alapján kiközösítik a leprabetegeket!

Diana hercegnő személyének nagysága a nagyon mélyre lehajló szeretetében ragyogott fel a legfényesebben.

Áldott az emlékezete!

Ez is érdekelheti

Árkon, bokron

Árkon, bokron, hegyen, völgyön, folyón, szakadékon át vezet kongói munkatársaink útja az általunk támogatott lepraszűrő-program végzése során.

»

Ramavati biztató története

Ramavati az egyik indiai önsegítő csoportunknak a tagja. A csoport összejövetelein munkatársaink megtanítják őket saját érdekeik képviseletére.

»

Rendszeres segítség

A falunkban és a környéken nagyon erős volt a leprabetegek iránti ellenszenv. A Lepramisszió munkatársai a rendszeres segítséggel ezt megváltoztatták.

»