fbpx

Elisa története

Miután egy fegyveres konfliktus elől Elisa megszökött mozambiki falujából, neki és családjának semmi mása nem maradt, csak a rajtuk lévő ruha. A káosz közepette észrevették Elisa bőrén a nyomokat, de csak akkor tudták diagnosztizálni és kezelni, amíg nem találtak egy lepramissziós önkéntest.
„A verekedés elől való menekülés eredménye az lett, hogy diagnosztizálták. Szóval annak ellenére, hogy el kellett menekülnöm, hálás vagyok, mert megtudtuk, hogy leprafertőzött, és most már rendbe jön!” – nyilatkozta az anyuka.
Elkötelezett önkénteseinknek köszönhetően folytathatjuk az Elisa-hoz hasonló gyermekek diagnosztizálását, és azon dolgozunk, hogy a fertőzés gyakorisága „nulla” legyen.
Rendkívül hálásak vagyunk, hogy Elisa korai kezelésben részesült!

Ez is érdekelheti

Momen története

Momen, ez a bátor és eltökélt lélek 9 éves volt még, amikor leprával diagnosztizálták. Momen a kitartó reménységnek az élő példája!

»

Asi története

Asi története a bátorságnak és az álmok szertefoszlásának keveréke. Asinak és hasonló sorsú társainak is boldog jövőt biztosíthatunk!

»

Raja története

„Félelmekkel és remegő szívvel éltem.” Ezek voltak a 16 éves srí lankai Raja szavai, akinek szüleivel együtt 2017-ben kellett szembesülnie a leprabetegséggel.

»

Armando története

A mozambiki Armando 59 éves. 2010-ben járvány következtében veszítette el feleségét és három gyermekét. A gyász teljesen összetörte, és mély depresszióba esett.

»