fbpx

kalkuttai Jooli története

A 22 éves kalkuttai Jooli keze 3 év alatt görbült meg ennyire

A 22 éves Jooli Murabanda férjezett, 3 éves kislánya van. Írástudatlan. Kalkutta egyik nyomornegyedében él. Férje, apósa és anyósa napszámosként dolgoznak. Jooli férje hetente kb. 2500 rúpia keresetből (10 000 Ft) tartja el kis családját. A fiatalasszony kislányával volt még várandós, amikor hólyagokat, foltokat észlelt előbb a bal, utána mindkét kezén. Majd az ujjai elkezdtek görbülni. 3 év alatt szinte teljesen elvesztette munkaképességét. Nem érez fájdalmat, és szinte egyáltalán nem tudja mozgatni ujjait, erőt kifejteni velük. Sokat nem foglalkozott mindezzel. Amikor azonban a közelmúltban már szinte teljesen munkaképtelenné vált, eljutott az Orvosi Egyetem Klinikájára. Onnan küldték tovább a Lepramisszió kalkuttai Premananda kórházába, a legjobb helyre! A bajban öröm, hogy Jooli férje, apósa, anyósa támogatólag állnak mellette betegségében. Ez már fél győzelem! Így minden remény megvan arra, hogy a műtét után hamarosan használni tudja kezét, és napi feladatait – benne 3 éves kislánya gondozását – el tudja látni! Ez pedig már teljes győzelem!

Ez is érdekelheti

Momen története

Momen, ez a bátor és eltökélt lélek 9 éves volt még, amikor leprával diagnosztizálták. Momen a kitartó reménységnek az élő példája!

»

Elisa története

Elkötelezett önkénteseinknek köszönhetően folytathatjuk az Elisa-hoz hasonló gyermekek diagnosztizálását, és azon dolgozunk, hogy a fertőzés gyakorisága „nulla” legyen.

»

Asi története

Asi története a bátorságnak és az álmok szertefoszlásának keveréke. Asinak és hasonló sorsú társainak is boldog jövőt biztosíthatunk!

»

Raja története

„Félelmekkel és remegő szívvel éltem.” Ezek voltak a 16 éves srí lankai Raja szavai, akinek szüleivel együtt 2017-ben kellett szembesülnie a leprabetegséggel.

»