fbpx

kalkuttai Jooli története

A 22 éves kalkuttai Jooli keze 3 év alatt görbült meg ennyire

A 22 éves Jooli Murabanda férjezett, 3 éves kislánya van. Írástudatlan. Kalkutta egyik nyomornegyedében él. Férje, apósa és anyósa napszámosként dolgoznak. Jooli férje hetente kb. 2500 rúpia keresetből (10 000 Ft) tartja el kis családját. A fiatalasszony kislányával volt még várandós, amikor hólyagokat, foltokat észlelt előbb a bal, utána mindkét kezén. Majd az ujjai elkezdtek görbülni. 3 év alatt szinte teljesen elvesztette munkaképességét. Nem érez fájdalmat, és szinte egyáltalán nem tudja mozgatni ujjait, erőt kifejteni velük. Sokat nem foglalkozott mindezzel. Amikor azonban a közelmúltban már szinte teljesen munkaképtelenné vált, eljutott az Orvosi Egyetem Klinikájára. Onnan küldték tovább a Lepramisszió kalkuttai Premananda kórházába, a legjobb helyre! A bajban öröm, hogy Jooli férje, apósa, anyósa támogatólag állnak mellette betegségében. Ez már fél győzelem! Így minden remény megvan arra, hogy a műtét után hamarosan használni tudja kezét, és napi feladatait – benne 3 éves kislánya gondozását – el tudja látni! Ez pedig már teljes győzelem!

Ez is érdekelheti

Armando története

A mozambiki Armando 59 éves. 2010-ben járvány következtében veszítette el feleségét és három gyermekét. A gyász teljesen összetörte, és mély depresszióba esett.

»

Vasutha története

A KKM (a srí lankai Lepramisszió partnerszervezete) lelkileg, érzelmileg és még sok más módon segítettek bennünket.

»

A nepáli Sita története

Sita 24 éves. Négy évvel ezelőtt állapították meg leprabetegségét. Sokat küzdött a megfelelő ellátásért, mert szülővárosában nincs kórház vagy gyógykezelés.

»

Maria története

Maria a Mozambiki Leprabizottság tagja és az ALEMO szervezet (gyógyult leprabetegek szövetsége) elnöke. Szerepe felbecsülhetetlen.

»