fbpx

kalkuttai Jooli története

A 22 éves kalkuttai Jooli keze 3 év alatt görbült meg ennyire

A 22 éves Jooli Murabanda férjezett, 3 éves kislánya van. Írástudatlan. Kalkutta egyik nyomornegyedében él. Férje, apósa és anyósa napszámosként dolgoznak. Jooli férje hetente kb. 2500 rúpia keresetből (10 000 Ft) tartja el kis családját. A fiatalasszony kislányával volt még várandós, amikor hólyagokat, foltokat észlelt előbb a bal, utána mindkét kezén. Majd az ujjai elkezdtek görbülni. 3 év alatt szinte teljesen elvesztette munkaképességét. Nem érez fájdalmat, és szinte egyáltalán nem tudja mozgatni ujjait, erőt kifejteni velük. Sokat nem foglalkozott mindezzel. Amikor azonban a közelmúltban már szinte teljesen munkaképtelenné vált, eljutott az Orvosi Egyetem Klinikájára. Onnan küldték tovább a Lepramisszió kalkuttai Premananda kórházába, a legjobb helyre! A bajban öröm, hogy Jooli férje, apósa, anyósa támogatólag állnak mellette betegségében. Ez már fél győzelem! Így minden remény megvan arra, hogy a műtét után hamarosan használni tudja kezét, és napi feladatait – benne 3 éves kislánya gondozását – el tudja látni! Ez pedig már teljes győzelem!

Ez is érdekelheti

Árkon, bokron

Árkon, bokron, hegyen, völgyön, folyón, szakadékon át vezet kongói munkatársaink útja az általunk támogatott lepraszűrő-program végzése során.

»

Ramavati biztató története

Ramavati az egyik indiai önsegítő csoportunknak a tagja. A csoport összejövetelein munkatársaink megtanítják őket saját érdekeik képviseletére.

»

Rendszeres segítség

A falunkban és a környéken nagyon erős volt a leprabetegek iránti ellenszenv. A Lepramisszió munkatársai a rendszeres segítséggel ezt megváltoztatták.

»