fbpx

Kapu a gyógyuláshoz

2021-ben a szűrővizsgálatok kerülnek kongói és indiai projektjeinkben a középpontba. Ezeknek fontosságát nem lehet eléggé hangsúlyozni. A szűrővizsgálatok jelentik a “kaput” a gyógyuláshoz, vagyis a baj feltárását, a szükséges gyógykezelés elindítását. Világszerte a Lepramisszió hatalmas erőkkel reklámozza a fájdalom nélküli, azonban létfontosságú szűréseket, hogy a leprabetegek ne rejtegessék, hanem bátran felfedjék bajukat! Ha sikerül minél többeket erre meggyőzni, akkor a különben talán évtizedekre ható elhanyagolt leprabetegség későbbi kihatásaitól meg lehet nyomtalanul menteni a betegeket!

Amikor egy-egy kisgyermek, mint a képen látható Ranil is, odakerül a szakemberek elé, számára a lepra kórokozója már legyőzött ellenséggé válik, mivel a gyógyszerek néhány órán belül leállítják a szervezetben a fertőzést! Utána pedig a fokozatos tisztulás, gyógyulás kezdődik meg. Senki nem fogja megtudni, hogy Ranil kiskorában leprafertőzésen esett át! Ehhez segítenek a szűrővizsgálatok! De nemcsak a gyógyulás felé vezető útra indítanak el, hanem megmenekülést jelentenek a leprabetegség minden más, súlyos következményétől is: a kirekesztéstől, tanulatlanságtól, megélhetés hiányától. A szűrővizsgálatokon “feltérképezett” személyek teljes körű segítséget kapnak a missziótól életük további részének rendezésére nézve is!

A nagy kiterjedésű Kongóban munkatársainktól rengeteg időt, hosszú utazásokat és a megszokottnál még több erőt és elővigyázatosságot igényelnek az általunk támogatott szűrővizsgálatok a járvány idején. De hasonló a helyzet Indiában is, ahol a szűrőkampányokat egybekapcsolják a már nyilvántartott betegek utógondozásával is. Az általunk is támogatott kalkuttai missziós kórház csapata is járja a környező, hatalmas kiterjedésű területeket, és a sűrűn lakó, nagyon népes lakosság körében végzi a szűréseket. Míg Kongóban az óriási távolságok, Indiában a hatalmas népesség jelenti a legnagyobb kihívást.

Ez is érdekelheti

Momen története

Momen, ez a bátor és eltökélt lélek 9 éves volt még, amikor leprával diagnosztizálták. Momen a kitartó reménységnek az élő példája!

»

Elisa története

Elkötelezett önkénteseinknek köszönhetően folytathatjuk az Elisa-hoz hasonló gyermekek diagnosztizálását, és azon dolgozunk, hogy a fertőzés gyakorisága „nulla” legyen.

»

Asi története

Asi története a bátorságnak és az álmok szertefoszlásának keveréke. Asinak és hasonló sorsú társainak is boldog jövőt biztosíthatunk!

»

Raja története

„Félelmekkel és remegő szívvel éltem.” Ezek voltak a 16 éves srí lankai Raja szavai, akinek szüleivel együtt 2017-ben kellett szembesülnie a leprabetegséggel.

»