fbpx

Kiáltás a pusztításból

Segélykiáltással fordult hozzánk projektpartnerünknek, a Mianmari Lepramissziónak igazgatója: Dr. Zaw Moe Aung úr. A sokat szenvedett ország népét 2021. február óta katonai megszállás alatt tartja saját hadseregük. A krízishelyzet, elszegényedés és teljes politikai – gazdasági káosz hősies helytállást kíván mindenkitől Mianmarban.

Ebben a súlyos helyzetükben néhány napja a Mocha-ciklon is elérte az országot, hatalmas pusztítást végezve, alig 15 évvel a Nargis-ciklon által okozott rettenetes katasztrófa után! Az elemi erők tarolása közvetlenül sújtja a Lepramisszió – Magyarország által is támogatott egyik ortopédiai program helyszínét Sittwe-ben, munkatársainkat és kedvezményezettjeinket! A szívszaggató képek csak töredéke mindannak, ami fékevesztett pusztítást végzett a ciklon munkatársaink lakóházainak lerombolásában, az infrastruktúra teljes megsemmisülésében, életek összeomlásában.

A Mianmari Lepramisszió igazgatója segítségért fordult minden lepramissziós tagországhoz, így hozzánk is. Kérik és remélik, hogy hozzá tudunk járulni a borzalmas pusztítás utáni helyreállításhoz, elsősorban munkatársaink lakóházainak rendbetételéhez. Egy világot átfogó, nagy családnak vagyunk tagjai, s ők úgy számítanak most ránk, ahogy egy családon belül naponta tesszük azt.

Tisztelettel kérjük minden jólelkű ember és közösség segítségét! Támogatásukat Lepramisszió – Magyarország 11702036-20705549 számlaszámunkra várjuk. Adakozni www.lepramisszio.hu honlapunkon keresztül is lehet. Tisztelettel kérjük utaláskor feltüntetni az adományozó nevét és elérhetőségét is, valamint a jelzést: „Mocha ciklon”. Minden támogatás számít, azokat hálával fogadjuk és a legmegbízhatóbb és leggyorsabb módon továbbítjuk a Mianmari Lepramisszió számára. 

Hálásan köszönjük!

Ez is érdekelheti

Csendes Csodák

Szeretettel várjuk munkatársainkat, támogatóinkat, minden kedves érdeklődőt a nagyon szépnek ígérkező estre.

»

Damien atya

Ma van 135. évfordulója annak, hogy Damien atya, belga származású római katolikus pap és misszionárius a hawaii Molokai-szigeten leprabetegségben meghalt.

»

Köszöntés

Isten éltesse nagyszerű lepramissziós felelősünket Szlukovinyi Károlyné Irénke nénit, aki a napokban ünnepelte 92. születésnapját.

»

Meghívó

Szeretettel várjuk Balatonalmádin és környékén lakó Támogatóinkat, Munkatársainkat, Érdeklődőket a 2024. március 2-án 10:00 órakor kezdődő rendezvényünkre.

»