fbpx

A LEPRA VILÁGNAPJA – DADON

„Akarom. Tisztulj meg!” (Máté 8,3)

dad - 2015vilagnapi kepek9 - kicsi
Január utolsó vasárnapján a Dadi Református Egyházközség különböző rétegei- felnőttek, gyermek istentiszteletesek, sőt még a legkisebbek, a gyermekmegőrzőben lévő ovisok is – évről évre megemlékeznek a Leprások Világnapjáról.

dad - 2015vilagnapi kepek4 - kicsi(1)

dad - 2015vilagnapi kepek3 - kicsi

Képek, beszámolók, és mindenek előtt Isten Igéje segített ebben az évben is elképzelni azt a testi és lelki mélységet, amelyben ezek a betegek kortól és nemtől függetlenül élnek.
Ugyanakkor hálát adtunk Isten gondviselő szeretetéért, aki túl lát a fekélyeken, sebeken, ezek hordozóiban is meglátja Az EMBERT, az elveszettet, és kegyelmes szeretetével utána megy ezeknek az életeknek, hogy a testi nyomorúság mellett a lelküket is gyógyítsa.

dad - 2015vilagnapi kepek2 - kicsi

dad - 2015vilagnapi kepek4 - kicsi(1)

Hálaadással emlékezünk meg azokról az áldott életű misszionáriusokról, akik engedelmes eszközei ebben a szolgálatban Istennek ma is.
Ugyanakkor ez a nap segített rádöbbennünk arra, hogy lelki értelemben mi is ugyanilyen sebeket, gennyes fekélyeket hordozunk magunkban. Amelyek lehet, hogy nem minden esetben látszódnak, mégis fertőznek, sorvasztják az életünket. A kisebbek nyitott lélekkel hallgatták  „A kis szív történetét”, amely szembesítette őket bűnös voltukkal, és felmutatta nekik az újjászületés lehetőségét. Így Jézus gyógyító szava, és a benne felkínált lehetőség: „Akarom. Tisztulj meg!” (Máté 8,3) kicsiknek és nagyoknak egyaránt szólt ezen a vasárnapon.
Bár anyagilag szerény mértékben tudjuk támogatni a Lepramisszió munkáját, de fontosnak tartjuk, hogy alkalomról alkalomra kitekintsünk saját köreinkből, és hisszük, hogy a lelki magvetés, amelyet ezen a területen igyekszünk végezni gyülekezeteinkben.

Kovácsné Gombos Tímea és Kovács Tamás lelkipásztorok
Dad-Bokod

dad - 2015vilagnapi kepek8 - kicsi

Ez is érdekelheti

Meghívó

Szeretettel várjuk Balatonalmádin és környékén lakó Támogatóinkat, Munkatársainkat, Érdeklődőket a 2024. március 2-án 10:00 órakor kezdődő rendezvényünkre.

»

Meghívó

Szeretettel várjuk Székesfehérváron és környékén lakó Támogatóinkat, Munkatársainkat, Érdeklődőket a 2024. február 24-én 10:00 órakor kezdődő rendezvényünkre.

»

A lepra világnapja 2024

Ezúton köszönjük meg, hogy az országban számos közösségben megemlékeztek ezen a napon a szenvedőkről, és a köztük végzett munkára adományt küldtek!

»

A lepra világnapja

2024.01.28 – Minden év januárjának utolsó vasárnapja, “A lepra világnapja”, a remény ideje betegeink számára.

»