fbpx

A LEPRA VILÁGNAPJA – DADON

„Akarom. Tisztulj meg!” (Máté 8,3)

dad - 2015vilagnapi kepek9 - kicsi
Január utolsó vasárnapján a Dadi Református Egyházközség különböző rétegei- felnőttek, gyermek istentiszteletesek, sőt még a legkisebbek, a gyermekmegőrzőben lévő ovisok is – évről évre megemlékeznek a Leprások Világnapjáról.

dad - 2015vilagnapi kepek4 - kicsi(1)

dad - 2015vilagnapi kepek3 - kicsi

Képek, beszámolók, és mindenek előtt Isten Igéje segített ebben az évben is elképzelni azt a testi és lelki mélységet, amelyben ezek a betegek kortól és nemtől függetlenül élnek.
Ugyanakkor hálát adtunk Isten gondviselő szeretetéért, aki túl lát a fekélyeken, sebeken, ezek hordozóiban is meglátja Az EMBERT, az elveszettet, és kegyelmes szeretetével utána megy ezeknek az életeknek, hogy a testi nyomorúság mellett a lelküket is gyógyítsa.

dad - 2015vilagnapi kepek2 - kicsi

dad - 2015vilagnapi kepek4 - kicsi(1)

Hálaadással emlékezünk meg azokról az áldott életű misszionáriusokról, akik engedelmes eszközei ebben a szolgálatban Istennek ma is.
Ugyanakkor ez a nap segített rádöbbennünk arra, hogy lelki értelemben mi is ugyanilyen sebeket, gennyes fekélyeket hordozunk magunkban. Amelyek lehet, hogy nem minden esetben látszódnak, mégis fertőznek, sorvasztják az életünket. A kisebbek nyitott lélekkel hallgatták  „A kis szív történetét”, amely szembesítette őket bűnös voltukkal, és felmutatta nekik az újjászületés lehetőségét. Így Jézus gyógyító szava, és a benne felkínált lehetőség: „Akarom. Tisztulj meg!” (Máté 8,3) kicsiknek és nagyoknak egyaránt szólt ezen a vasárnapon.
Bár anyagilag szerény mértékben tudjuk támogatni a Lepramisszió munkáját, de fontosnak tartjuk, hogy alkalomról alkalomra kitekintsünk saját köreinkből, és hisszük, hogy a lelki magvetés, amelyet ezen a területen igyekszünk végezni gyülekezeteinkben.

Kovácsné Gombos Tímea és Kovács Tamás lelkipásztorok
Dad-Bokod

dad - 2015vilagnapi kepek8 - kicsi

Ez is érdekelheti

A lepra világnapja 2023

Tekintse meg a „lepra világnapja” 2023.
évi budapesti, központi rendezvényünkön készült felvételt, hogy jobban megismerje munkánkat.

»

A lepra világnapja

2023.01.29 – Minden év januárjának utolsó vasárnapja, “A lepra világnapja”, a remény ideje betegeink számára. Várják, hogy világszerte képviseljük őket

»

Nemzetközi nagygyűlés 2022

A közelmúltban a világjárvány miatti 3 év kihagyás után először jöttek össze személyesen a Nemzetközi Lepramisszió és a tagországok vezetői éves nagygyűlésen.

»

Meghívó

A Lepramisszió őszi műsoros délelőttjére, támogatói-munkatársi összejövetelére, rövid Nagygyűlésére, melyet 2022. október 8-án, szombaton 10 órától 14 óráig tartunk.

»