fbpx

Maya és Mamata

Egy boldog újrakezdés története

Gillian, az Új-Zélandi Lepramisszió igazgatója hat évvel ezelőtt találkozott Mayával a Rózsa Házban, amely az Anandaban Kórház rehabilitációs részlege. Itt tanítják meg a kórházi kezelés után a betegeket az önellátásra, öngondozásra.

Maya nagyon csendes és visszahúzódó volt. Látszott, hogy az élet terhei megviselték. A leprabetegség Maya kezeit támadta meg: kézműtétre volt szüksége az Anandaban Kórházban. A betegség által roncsolt idegek miatt évekig kezelésre kellett járnia a kórházba. Néha pár hetet, a műtétek miatt pedig olykor hónapokat kellett bent töltenie.

Legutóbbi találkozásuk során, csendes viselkedése ellenére, teljesen megváltozott: élvezte a közösségi életet és életvidám kislánya, Mamata társaságát. A kislány, korábban szomorú anyjával, mosolygósan és gondtalanul vetette bele magát a közösségi életbe.

Maya csatlakozott a Lepramisszió által támogatott önképző csoporthoz és varrni kezdett. Kislánya, Mamata pedig ösztöndíjat kapott iskolai tanulmányai folytatásához.

Ez is érdekelheti

Árkon, bokron

Árkon, bokron, hegyen, völgyön, folyón, szakadékon át vezet kongói munkatársaink útja az általunk támogatott lepraszűrő-program végzése során.

»

Ramavati biztató története

Ramavati az egyik indiai önsegítő csoportunknak a tagja. A csoport összejövetelein munkatársaink megtanítják őket saját érdekeik képviseletére.

»

Rendszeres segítség

A falunkban és a környéken nagyon erős volt a leprabetegek iránti ellenszenv. A Lepramisszió munkatársai a rendszeres segítséggel ezt megváltoztatták.

»