fbpx

Maya és Mamata

Egy boldog újrakezdés története

Gillian, az Új-Zélandi Lepramisszió igazgatója hat évvel ezelőtt találkozott Mayával a Rózsa Házban, amely az Anandaban Kórház rehabilitációs részlege. Itt tanítják meg a kórházi kezelés után a betegeket az önellátásra, öngondozásra.

Maya nagyon csendes és visszahúzódó volt. Látszott, hogy az élet terhei megviselték. A leprabetegség Maya kezeit támadta meg: kézműtétre volt szüksége az Anandaban Kórházban. A betegség által roncsolt idegek miatt évekig kezelésre kellett járnia a kórházba. Néha pár hetet, a műtétek miatt pedig olykor hónapokat kellett bent töltenie.

Legutóbbi találkozásuk során, csendes viselkedése ellenére, teljesen megváltozott: élvezte a közösségi életet és életvidám kislánya, Mamata társaságát. A kislány, korábban szomorú anyjával, mosolygósan és gondtalanul vetette bele magát a közösségi életbe.

Maya csatlakozott a Lepramisszió által támogatott önképző csoporthoz és varrni kezdett. Kislánya, Mamata pedig ösztöndíjat kapott iskolai tanulmányai folytatásához.

Ez is érdekelheti

Momen története

Momen, ez a bátor és eltökélt lélek 9 éves volt még, amikor leprával diagnosztizálták. Momen a kitartó reménységnek az élő példája!

»

Elisa története

Elkötelezett önkénteseinknek köszönhetően folytathatjuk az Elisa-hoz hasonló gyermekek diagnosztizálását, és azon dolgozunk, hogy a fertőzés gyakorisága „nulla” legyen.

»

Asi története

Asi története a bátorságnak és az álmok szertefoszlásának keveréke. Asinak és hasonló sorsú társainak is boldog jövőt biztosíthatunk!

»

Raja története

„Félelmekkel és remegő szívvel éltem.” Ezek voltak a 16 éves srí lankai Raja szavai, akinek szüleivel együtt 2017-ben kellett szembesülnie a leprabetegséggel.

»