fbpx

Mianmar

2022 április 9-én nagy örömünnep volt a Mianmari Lepramisszióban magyar közreműködéssel: átadták azt az épületet, melynek befejezéséhez partnerünkkel, a Hungary Helps ügynökséggel hozzájárultunk!

A szakképzési-és mozgássérült-rehabilitációs központ nagy szerepet fog játszani nemcsak Taunggo-ban és környékén, hanem az egész ország egészségügyében, mivel alig vannak ez irányban képzett szakembereik!

Az ünnepség díszvendége volt Magyarország mianmari tiszteletbeli konzulja: Tin Tin Lwin asszony (feketében). Rajta kívül avató beszédet mondott a Mianmari Lepramisszió igazgatója: Dr Zaw Moe Aung orvos (szürke felsőben).

A boldog gondozottak és munkatársak reménységgel néznek az épületben majd folyó tevékenységek elé. Hálásak és büszkék vagyunk arra, hogy mindehhez hozzájárulhattunk, és az új épület bejáratánál emléktábla hirdeti a magyar segítséget hazánktól közel 8000 km-re!

Ezúton is köszönjük a Hungary Helps támogatását!

Ez is érdekelheti

Kiáltás a pusztításból

A Mianmari Lepramisszió igazgatója segítségért fordult minden lepramissziós tagországhoz, így hozzánk is. Kérik és remélik, hogy hozzá tudunk járulni a borzalmas pusztítás utáni helyreállításhoz.

»

A lepra világnapja 2023

Tekintse meg a „lepra világnapja” 2023.
évi budapesti, központi rendezvényünkön készült felvételt, hogy jobban megismerje munkánkat.

»

A lepra világnapja

2023.01.29 – Minden év januárjának utolsó vasárnapja, “A lepra világnapja”, a remény ideje betegeink számára. Várják, hogy világszerte képviseljük őket

»

Nemzetközi nagygyűlés 2022

A közelmúltban a világjárvány miatti 3 év kihagyás után először jöttek össze személyesen a Nemzetközi Lepramisszió és a tagországok vezetői éves nagygyűlésen.

»