fbpx

Momen története

Momen, ez a bátor és eltökélt lélek 9 éves volt még, amikor leprával diagnosztizálták. Kitartása és szívóssága még családjának anyagi nehezéségein és saját egészségügyi harcain is átragyog.
Momen sok szenvedést és diszkriminációt élt át. Ujjai meggörbültek, lábfeje érzéketlenül lógott, s emiatt mind a játék, mind az iskola elérhetetlen álom maradt számára. De Momen ebben a küzdelemben az olvasáshoz, a könyvekhez fordult, illetve szilárdan elhatározta, hogy megpróbál normális életet élni.
A társadalom megbélyegzése és saját családja lemondó hozzáállása ellenére Momen lelke töretlen maradt, sőt a tanulmányait is tudta folytatni, és ma már a szüleit is segíti. Az évek során a kemény munka és a normális élet utáni vágy volt rendíthetetlen célja.
Momen a kitartó reménységnek az élő példája!

Ez is érdekelheti

Elisa története

Elkötelezett önkénteseinknek köszönhetően folytathatjuk az Elisa-hoz hasonló gyermekek diagnosztizálását, és azon dolgozunk, hogy a fertőzés gyakorisága „nulla” legyen.

»

Asi története

Asi története a bátorságnak és az álmok szertefoszlásának keveréke. Asinak és hasonló sorsú társainak is boldog jövőt biztosíthatunk!

»

Raja története

„Félelmekkel és remegő szívvel éltem.” Ezek voltak a 16 éves srí lankai Raja szavai, akinek szüleivel együtt 2017-ben kellett szembesülnie a leprabetegséggel.

»

Armando története

A mozambiki Armando 59 éves. 2010-ben járvány következtében veszítette el feleségét és három gyermekét. A gyász teljesen összetörte, és mély depresszióba esett.

»