fbpx

Projektjeink 2019-ben

2019-ben Indiában, Kongóban és Etiópiában vállaltunk segítséget


India

 

A világ leprabetegeinek 80%-a él Indiában. A hatalmas országban még mindig 2 ezrelék fölött van a lepra előfordulási aránya. Nincs az a segítség, ami elég lenne a kasztrendszer miatti elképzelhetetlen elmaradottság, nyomor és annak következményei enyhítésében! Emiatt minden lepraszervezet, de általában minden jótékonysági szektor is „automatikusan” jelen van Indiában.

2019-ben a kalkuttai lepramisszió kórházban a működési támogatáson felül 300 szemműtét anyagi hátterének biztosítását vállaltuk és teljesítettük Támogatóink elkötelezettségének köszönhetően!

 

 


Kongó

 

Segítségünk másik, új színhelye a hatalmas afrikai ország volt. Kongó kiterjedt területén (területe 23x nagyobb hazánkénál!) igen sok a szétszórtan és rejtetten élő leprabeteg, közöttük sok a gyermek. Szűrésük, gyógykezelésük és rehabilitálásuk összetett és szép feladatát vállaljuk fel projektünk keretében más támogató országokkal (Svédország, Svájc, Belgium és Franciaország) együtt.
Vállalásunk 2019-re nézve a következő volt:
• Kongó öt államában a szűrővizsgálatok kiterjesztésében való részvétel az anyagi háttér biztosítása által,
• a rokkantságmegelőző tevékenységekben való részvétel az anyagi háttér biztosítása által,
• különböző sebészeti beavatkozások finanszírozása.

 

 


Etiópia

 

Mivel a hatalmas országban még az egészségügyi dolgozók egy része sem ismeri fel a leprát, illetve nem ismeri a kezelés folyamatát: az Etiópiai Lepramisszió 50 egészségügyi dolgozónak nyújt szakmai továbbképzést a leprabetegségről és annak minden vonatkozásáról. Az általunk közvetített magyar támogatás ehhez biztosítja az anyagi hátteret. Reméljük, hogy a képzés során kapott ismeretekkel és tudással még hatékonyabban fogják megtalálni az egészségügyi dolgozók a hatalmas területeken szétszórtan élő leprabetegeket, illetve tudnak segíteni mielőbb rajtuk!

 


 

Ez is érdekelheti