fbpx

Raja története

„Félelmekkel és remegő szívvel éltem.”
Ezek voltak a 16 éves srí lankai Raja szavai, akinek szüleivel együtt 2017- ben kellett szembesülnie a leprabetegséggel. Számukra is a diagnózis félelmeket, sötétséget, izolációt hozott az életükbe. Raja álma – hogy tudniillik tanár legyen – egy pillanat alatt szétfoszlott, mivel egy diszkriminatív törvény értelmében lepra-érintett személy nem járhat iskolába. Ez természetesen teljesen téves megközelítés, mert semmi nem indokolja. De nem volt kibúvó alóla. Raját és szüleit is kizárták a közösségi életből.
Reményt számukra a Lepramisszió és a KKM (a srí lankai Lepramisszió partnerszervezete) munkatársai hoztak. Ők együttérző szeretettel fordultak a családhoz, megismertették őket „leprabajnokokkal” (korábbi leprabetegek, akik segítőkké lesznek), és ellátták őket a szükséges támogatással. Raja és családjának gyógyulása megkezdődött. Azóta már a 10. osztályba járhat ismét, visszatérve álma megvalósításának útjára.

Ezért szükséges harcolnunk a hátrányos megkülönböztetés, a szégyenbélyeg és a kirekesztés ellen, mert így tudunk boldog jövőt adni a ma még szenvedőknek!

Ez is érdekelheti

Asi története

Asi története a bátorságnak és az álmok szertefoszlásának keveréke. Asinak és hasonló sorsú társainak is boldog jövőt biztosíthatunk!

»

Armando története

A mozambiki Armando 59 éves. 2010-ben járvány következtében veszítette el feleségét és három gyermekét. A gyász teljesen összetörte, és mély depresszióba esett.

»

Vasutha története

A KKM (a srí lankai Lepramisszió partnerszervezete) lelkileg, érzelmileg és még sok más módon segítettek bennünket.

»

A nepáli Sita története

Sita 24 éves. Négy évvel ezelőtt állapították meg leprabetegségét. Sokat küzdött a megfelelő ellátásért, mert szülővárosában nincs kórház vagy gyógykezelés.

»