fbpx

Rendszeres segítség

Nagymama és unokája

A falunkban és a környéken nagyon erős volt a leprabetegek iránti ellenszenv. A Lepramisszió munkatársai azonban ezt megváltoztatták. Kilencfős önsegítő csoportot hoztunk létre a falunkban, és rendszeres segítséget és támogatást kapunk a missziótól ahhoz, hogy ez hogyan működjön.

Amikor a falubeliek látták, hogy hivatásos szakemberek járnak hozzánk, megérintenek minket, beszélnek velünk  és foglalkoznak velünk, elgondolkodtak…  Ez a hozzáállás változtatott meg mindent. Ma már ők is tudják, hogy milyen indokolatlan és helytelen a leprabetegek iránti félelem!

Ez is érdekelheti

Momen története

Momen, ez a bátor és eltökélt lélek 9 éves volt még, amikor leprával diagnosztizálták. Momen a kitartó reménységnek az élő példája!

»

Elisa története

Elkötelezett önkénteseinknek köszönhetően folytathatjuk az Elisa-hoz hasonló gyermekek diagnosztizálását, és azon dolgozunk, hogy a fertőzés gyakorisága „nulla” legyen.

»

Asi története

Asi története a bátorságnak és az álmok szertefoszlásának keveréke. Asinak és hasonló sorsú társainak is boldog jövőt biztosíthatunk!

»

Raja története

„Félelmekkel és remegő szívvel éltem.” Ezek voltak a 16 éves srí lankai Raja szavai, akinek szüleivel együtt 2017-ben kellett szembesülnie a leprabetegséggel.

»