fbpx

Segítettből segítő

~.~

Agostino fiatalkorában lett leprabeteg, s ennek következtében majdnem megvakult. Mára meggyógyult, sőt munkája is van! Ezen felül minden reggel munka előtt zöldségeit gondozza. melyeket aztán a piacra visz és a helyi közösségnek ad el. A lepra roncsolta ugyan kezeinek érzőidegeit, de ez nem fosztotta meg attól az érzékétől és ügyességétől, mely növényei gondozásához szükséges. Az egyik helyi egyházközségbe jár rendszeresen, s indíttatást érez a környékén élő többi leprabeteg megsegítésére.

Története szépen példázza, hogy a Lepramisszió segítségnyújtása és bátorítása nyomán a korábbi betegek miként válnak maguk is segítőkké társaik, közösségeik számára!

A Lepramisszió nemcsak meggyógyítja a betegeket, hanem egész környezetük életét szeretné rendezni!

Ez is érdekelheti

Momen története

Momen, ez a bátor és eltökélt lélek 9 éves volt még, amikor leprával diagnosztizálták. Momen a kitartó reménységnek az élő példája!

»

Elisa története

Elkötelezett önkénteseinknek köszönhetően folytathatjuk az Elisa-hoz hasonló gyermekek diagnosztizálását, és azon dolgozunk, hogy a fertőzés gyakorisága „nulla” legyen.

»

Asi története

Asi története a bátorságnak és az álmok szertefoszlásának keveréke. Asinak és hasonló sorsú társainak is boldog jövőt biztosíthatunk!

»

Raja története

„Félelmekkel és remegő szívvel éltem.” Ezek voltak a 16 éves srí lankai Raja szavai, akinek szüleivel együtt 2017-ben kellett szembesülnie a leprabetegséggel.

»