fbpx

Segítettből segítő

~.~

Agostino fiatalkorában lett leprabeteg, s ennek következtében majdnem megvakult. Mára meggyógyult, sőt munkája is van! Ezen felül minden reggel munka előtt zöldségeit gondozza. melyeket aztán a piacra visz és a helyi közösségnek ad el. A lepra roncsolta ugyan kezeinek érzőidegeit, de ez nem fosztotta meg attól az érzékétől és ügyességétől, mely növényei gondozásához szükséges. Az egyik helyi egyházközségbe jár rendszeresen, s indíttatást érez a környékén élő többi leprabeteg megsegítésére.

Története szépen példázza, hogy a Lepramisszió segítségnyújtása és bátorítása nyomán a korábbi betegek miként válnak maguk is segítőkké társaik, közösségeik számára!

A Lepramisszió nemcsak meggyógyítja a betegeket, hanem egész környezetük életét szeretné rendezni!

Ez is érdekelheti

Árkon, bokron

Árkon, bokron, hegyen, völgyön, folyón, szakadékon át vezet kongói munkatársaink útja az általunk támogatott lepraszűrő-program végzése során.

»

Ramavati biztató története

Ramavati az egyik indiai önsegítő csoportunknak a tagja. A csoport összejövetelein munkatársaink megtanítják őket saját érdekeik képviseletére.

»

Rendszeres segítség

A falunkban és a környéken nagyon erős volt a leprabetegek iránti ellenszenv. A Lepramisszió munkatársai a rendszeres segítséggel ezt megváltoztatták.

»