fbpx

Sikertörténet hat hónapban

A 14 éves Árti siralmas állapotban került a naini (Uttar Pradesh, Észak-India) lepramissziós kórházba. Jobb keze a leprabetegség miatt súlyosan meggörbült, ráadásul le is forrázta. Bal tenyerét is sebek borították. Arcán a leprafertőzés miatti idegbénulás nyomai látszódtak. Szülei attól féltek leginkább, hogy a diagnózis után családjukat teljesen kiközösítik a faluban.

Összetörve, félelmek között várt a kislány a műtétre. Édesanyja és kistestvére végig vele volt, ami nagy segítség a kórház számára is. Megtörtént az első, majd utána a többi műtét!

Fél évvel később Ártira rá sem lehet ismerni! Kezei, arca megújult, tekintete megnyugodott, vonásai kisimultak. Minden esélye megvan arra, hogy senki ne tudja meg utólag: leprabeteg volt valaha! Férjhez fog tudni menni, boldog élete lehet!

Mialatt ezt idáig olvasta,
ismét egy embertársunkról állapították meg valahol a Földön a leprabetegséget.
Minden 2. percben valakiről!
Óránként 30 személyről!
Közöttük 6 gyermekről!
Naponta 720 embertársunkról!
Közöttük 144 gyermekről!

És ők azok a szerencsések, akikről legalább már megállapították a betegséget, mert eljutottak az orvos elé! Őket meg lehet gyógyítani! Sokkal magasabb azoknak a száma, akik nem tudnak, vagy nem mernek eljutni szakemberhez, a gyógyulás küszöbéhez sem!

Ez is érdekelheti

Armando története

A mozambiki Armando 59 éves. 2010-ben járvány következtében veszítette el feleségét és három gyermekét. A gyász teljesen összetörte, és mély depresszióba esett.

»

Vasutha története

A KKM (a srí lankai Lepramisszió partnerszervezete) lelkileg, érzelmileg és még sok más módon segítettek bennünket.

»

A nepáli Sita története

Sita 24 éves. Négy évvel ezelőtt állapították meg leprabetegségét. Sokat küzdött a megfelelő ellátásért, mert szülővárosában nincs kórház vagy gyógykezelés.

»

Maria története

Maria a Mozambiki Leprabizottság tagja és az ALEMO szervezet (gyógyult leprabetegek szövetsége) elnöke. Szerepe felbecsülhetetlen.

»