fbpx

Sikertörténet hat hónapban

A 14 éves Árti siralmas állapotban került a naini (Uttar Pradesh, Észak-India) lepramissziós kórházba. Jobb keze a leprabetegség miatt súlyosan meggörbült, ráadásul le is forrázta. Bal tenyerét is sebek borították. Arcán a leprafertőzés miatti idegbénulás nyomai látszódtak. Szülei attól féltek leginkább, hogy a diagnózis után családjukat teljesen kiközösítik a faluban.

Összetörve, félelmek között várt a kislány a műtétre. Édesanyja és kistestvére végig vele volt, ami nagy segítség a kórház számára is. Megtörtént az első, majd utána a többi műtét!

Fél évvel később Ártira rá sem lehet ismerni! Kezei, arca megújult, tekintete megnyugodott, vonásai kisimultak. Minden esélye megvan arra, hogy senki ne tudja meg utólag: leprabeteg volt valaha! Férjhez fog tudni menni, boldog élete lehet!

Mialatt ezt idáig olvasta,
ismét egy embertársunkról állapították meg valahol a Földön a leprabetegséget.
Minden 2. percben valakiről!
Óránként 30 személyről!
Közöttük 6 gyermekről!
Naponta 720 embertársunkról!
Közöttük 144 gyermekről!

És ők azok a szerencsések, akikről legalább már megállapították a betegséget, mert eljutottak az orvos elé! Őket meg lehet gyógyítani! Sokkal magasabb azoknak a száma, akik nem tudnak, vagy nem mernek eljutni szakemberhez, a gyógyulás küszöbéhez sem!

Ez is érdekelheti

Momen története

Momen, ez a bátor és eltökélt lélek 9 éves volt még, amikor leprával diagnosztizálták. Momen a kitartó reménységnek az élő példája!

»

Elisa története

Elkötelezett önkénteseinknek köszönhetően folytathatjuk az Elisa-hoz hasonló gyermekek diagnosztizálását, és azon dolgozunk, hogy a fertőzés gyakorisága „nulla” legyen.

»

Asi története

Asi története a bátorságnak és az álmok szertefoszlásának keveréke. Asinak és hasonló sorsú társainak is boldog jövőt biztosíthatunk!

»

Raja története

„Félelmekkel és remegő szívvel éltem.” Ezek voltak a 16 éves srí lankai Raja szavai, akinek szüleivel együtt 2017-ben kellett szembesülnie a leprabetegséggel.

»