fbpx

Vasutha története

Ez az észak-srí lankai Vasutha története: „A nehéz időkben rendszeresen látogatott bennünket a KKM (a srí lankai Lepramisszió partnerszervezete). Lelkileg, érzelmileg és még sok más módon segítettek bennünket. A Lepramisszió és a KKM jóvoltából saját vízforrásunk és WC-nk lett az otthonunkban. Mindig boldogan beszélek erről másoknak is. Nem szeretném, hogy bárki is átélje azt a sok traumát és szomorúságot, amit nekünk kellett. De minden a javunkra szolgál akkor, ha reménykedő hozzáállással és lelkierővel fogadjuk!”

Ez is érdekelheti

Armando története

A mozambiki Armando 59 éves. 2010-ben járvány következtében veszítette el feleségét és három gyermekét. A gyász teljesen összetörte, és mély depresszióba esett.

»

A nepáli Sita története

Sita 24 éves. Négy évvel ezelőtt állapították meg leprabetegségét. Sokat küzdött a megfelelő ellátásért, mert szülővárosában nincs kórház vagy gyógykezelés.

»

Maria története

Maria a Mozambiki Leprabizottság tagja és az ALEMO szervezet (gyógyult leprabetegek szövetsége) elnöke. Szerepe felbecsülhetetlen.

»

Sudha története

Sudha az egyik „leprabajnokunk” Indiában. Kitartó igyekezetének köszönhetően 15 család kapott étkezési kártyát, 4 özvegy pedig özvegyi járadékot.

»