fbpx

A karizmatikus Jorge

Jorge a lepra gyógyíthatóságának hirdetője.

Humorérzéke jókedvre derít mindenkit, akivel találkozik. Életet és reményt csempészik a falujába, Namatuába, ahol már 70 éve él családjával együtt.

Általában az arcán nagy mosollyal láthatjuk, de ez nem volt mindig így. Jorge a lepra árnyékában élt sokáig. A betegség megtámadta az idegrendszerét és érzéketlenné tette a kezeit. A nem érzékelt sebek elfertőződtek és ujjai elkezdtek megcsonkulni. Mint gazdálkodó, biztosan sokkolta a tény, hogy képtelen lesz dolgozni és a családját ellátni. Ám mindent megváltoztatott a nap, amikor megkapta a leprabetegség elleni szükséges kezelést, egy egyszerű anitbiotikum-kúrát. Ez a gyógykezelés meggátolta további fogyatékosságainak kialakulását és megmentette a munkáját.

Ma – hála az olyan támogatóknak, mint Ön – Jorge még mindig megbecsült farmer. Ugyanakkor új szerepet tölt be a közösségben: a leprabetegek ügyének szószólójaként felkarolja a faluban élő beteg sorstársait és a gyógykezeléshez segíti őket. Rendszeresen beszél a leprabetegségről a falu-találkozókon, elmagyarázva, miért olyan fontos az első tünetek észlelésekor azonnal orvoshoz fordulni.

Jorge továbbra is lelkesen gazdálkodik és gondját viseli családjának, de új küldetése van: a leprabetegség ellen harcolni.

Ez is érdekelheti

Árkon, bokron

Árkon, bokron, hegyen, völgyön, folyón, szakadékon át vezet kongói munkatársaink útja az általunk támogatott lepraszűrő-program végzése során.

»

Ramavati biztató története

Ramavati az egyik indiai önsegítő csoportunknak a tagja. A csoport összejövetelein munkatársaink megtanítják őket saját érdekeik képviseletére.

»

Rendszeres segítség

A falunkban és a környéken nagyon erős volt a leprabetegek iránti ellenszenv. A Lepramisszió munkatársai a rendszeres segítséggel ezt megváltoztatták.

»