fbpx

A karizmatikus Jorge

Jorge a lepra gyógyíthatóságának hirdetője.

Humorérzéke jókedvre derít mindenkit, akivel találkozik. Életet és reményt csempészik a falujába, Namatuába, ahol már 70 éve él családjával együtt.

Általában az arcán nagy mosollyal láthatjuk, de ez nem volt mindig így. Jorge a lepra árnyékában élt sokáig. A betegség megtámadta az idegrendszerét és érzéketlenné tette a kezeit. A nem érzékelt sebek elfertőződtek és ujjai elkezdtek megcsonkulni. Mint gazdálkodó, biztosan sokkolta a tény, hogy képtelen lesz dolgozni és a családját ellátni. Ám mindent megváltoztatott a nap, amikor megkapta a leprabetegség elleni szükséges kezelést, egy egyszerű anitbiotikum-kúrát. Ez a gyógykezelés meggátolta további fogyatékosságainak kialakulását és megmentette a munkáját.

Ma – hála az olyan támogatóknak, mint Ön – Jorge még mindig megbecsült farmer. Ugyanakkor új szerepet tölt be a közösségben: a leprabetegek ügyének szószólójaként felkarolja a faluban élő beteg sorstársait és a gyógykezeléshez segíti őket. Rendszeresen beszél a leprabetegségről a falu-találkozókon, elmagyarázva, miért olyan fontos az első tünetek észlelésekor azonnal orvoshoz fordulni.

Jorge továbbra is lelkesen gazdálkodik és gondját viseli családjának, de új küldetése van: a leprabetegség ellen harcolni.

Ez is érdekelheti

Momen története

Momen, ez a bátor és eltökélt lélek 9 éves volt még, amikor leprával diagnosztizálták. Momen a kitartó reménységnek az élő példája!

»

Elisa története

Elkötelezett önkénteseinknek köszönhetően folytathatjuk az Elisa-hoz hasonló gyermekek diagnosztizálását, és azon dolgozunk, hogy a fertőzés gyakorisága „nulla” legyen.

»

Asi története

Asi története a bátorságnak és az álmok szertefoszlásának keveréke. Asinak és hasonló sorsú társainak is boldog jövőt biztosíthatunk!

»

Raja története

„Félelmekkel és remegő szívvel éltem.” Ezek voltak a 16 éves srí lankai Raja szavai, akinek szüleivel együtt 2017-ben kellett szembesülnie a leprabetegséggel.

»