fbpx

A nepáli Sita története

Sita 24 éves. Négy évvel ezelőtt állapították meg leprabetegségét. Sokat küzdött a megfelelő ellátásért, mert szülővárosában nincs kórház vagy gyógykezelés. Az egészségügyi pontra életében először akkor ment el, amikor a tüneteket érezte. De ott egy 80 km-re fekvő kórházat, Setit ajánlották neki. A bátyja vitte el oda többször is, ami maga volt a rémálom. Sita bal keze károsodott leginkább, mert három ujja is meggörbült, de baj van a lábaival is.
„Naponta tornáztatom az ujjaimat, a gyógyszereket időben beszedem. Sokkal jobban vagyok, mint három évvel ezelőtt voltam!” Nem adja fel! „Szeretném, ha álmom megvalósulhatna és női szabó lehetnék a faluban!”

Ez is érdekelheti

Momen története

Momen, ez a bátor és eltökélt lélek 9 éves volt még, amikor leprával diagnosztizálták. Momen a kitartó reménységnek az élő példája!

»

Elisa története

Elkötelezett önkénteseinknek köszönhetően folytathatjuk az Elisa-hoz hasonló gyermekek diagnosztizálását, és azon dolgozunk, hogy a fertőzés gyakorisága „nulla” legyen.

»

Asi története

Asi története a bátorságnak és az álmok szertefoszlásának keveréke. Asinak és hasonló sorsú társainak is boldog jövőt biztosíthatunk!

»

Raja története

„Félelmekkel és remegő szívvel éltem.” Ezek voltak a 16 éves srí lankai Raja szavai, akinek szüleivel együtt 2017-ben kellett szembesülnie a leprabetegséggel.

»