fbpx

A nepáli Sita története

Sita 24 éves. Négy évvel ezelőtt állapították meg leprabetegségét. Sokat küzdött a megfelelő ellátásért, mert szülővárosában nincs kórház vagy gyógykezelés. Az egészségügyi pontra életében először akkor ment el, amikor a tüneteket érezte. De ott egy 80 km-re fekvő kórházat, Setit ajánlották neki. A bátyja vitte el oda többször is, ami maga volt a rémálom. Sita bal keze károsodott leginkább, mert három ujja is meggörbült, de baj van a lábaival is.
„Naponta tornáztatom az ujjaimat, a gyógyszereket időben beszedem. Sokkal jobban vagyok, mint három évvel ezelőtt voltam!” Nem adja fel! „Szeretném, ha álmom megvalósulhatna és női szabó lehetnék a faluban!”

Ez is érdekelheti

Armando története

A mozambiki Armando 59 éves. 2010-ben járvány következtében veszítette el feleségét és három gyermekét. A gyász teljesen összetörte, és mély depresszióba esett.

»

Vasutha története

A KKM (a srí lankai Lepramisszió partnerszervezete) lelkileg, érzelmileg és még sok más módon segítettek bennünket.

»

Maria története

Maria a Mozambiki Leprabizottság tagja és az ALEMO szervezet (gyógyult leprabetegek szövetsége) elnöke. Szerepe felbecsülhetetlen.

»

Sudha története

Sudha az egyik „leprabajnokunk” Indiában. Kitartó igyekezetének köszönhetően 15 család kapott étkezési kártyát, 4 özvegy pedig özvegyi járadékot.

»