fbpx

Alina története

A 13 éves Alina három évvel ezelőtt tudta meg, hogy leprabeteg. Egy évet kellett várnia a kezelésre. Duzzadt gyulladások és foltok voltak a bokáján, illetve a derekán is, de nem tudta, mitől lehet. Az ujjai elkezdtek megmerevedni, miután nem kapta meg a megfelelő gyógyszert. Jelenleg a nagyszülei viselik gondját: az anyja messze dolgozik bejárónőként, az apja még a fertőzés kiderültekor elhagyta. Bár szeretve érzi magát, sokszor sír és fájdalmai vannak. Kedvenc bibliai verse, amelyben Jézus elküldi a tanítványait a Szentírást hirdetni. Az a terve, hogy egyházi kollégiumba megy, és hittérítőként dolgozik majd. Szeretne meggyógyulni és úgy érzi, hogy meg is fog.

 

Ez is érdekelheti

Árkon, bokron

Árkon, bokron, hegyen, völgyön, folyón, szakadékon át vezet kongói munkatársaink útja az általunk támogatott lepraszűrő-program végzése során.

»

Ramavati biztató története

Ramavati az egyik indiai önsegítő csoportunknak a tagja. A csoport összejövetelein munkatársaink megtanítják őket saját érdekeik képviseletére.

»

Rendszeres segítség

A falunkban és a környéken nagyon erős volt a leprabetegek iránti ellenszenv. A Lepramisszió munkatársai a rendszeres segítséggel ezt megváltoztatták.

»