fbpx

Alina története

A 13 éves Alina három évvel ezelőtt tudta meg, hogy leprabeteg. Egy évet kellett várnia a kezelésre. Duzzadt gyulladások és foltok voltak a bokáján, illetve a derekán is, de nem tudta, mitől lehet. Az ujjai elkezdtek megmerevedni, miután nem kapta meg a megfelelő gyógyszert. Jelenleg a nagyszülei viselik gondját: az anyja messze dolgozik bejárónőként, az apja még a fertőzés kiderültekor elhagyta. Bár szeretve érzi magát, sokszor sír és fájdalmai vannak. Kedvenc bibliai verse, amelyben Jézus elküldi a tanítványait a Szentírást hirdetni. Az a terve, hogy egyházi kollégiumba megy, és hittérítőként dolgozik majd. Szeretne meggyógyulni és úgy érzi, hogy meg is fog.

 

Ez is érdekelheti

Momen története

Momen, ez a bátor és eltökélt lélek 9 éves volt még, amikor leprával diagnosztizálták. Momen a kitartó reménységnek az élő példája!

»

Elisa története

Elkötelezett önkénteseinknek köszönhetően folytathatjuk az Elisa-hoz hasonló gyermekek diagnosztizálását, és azon dolgozunk, hogy a fertőzés gyakorisága „nulla” legyen.

»

Asi története

Asi története a bátorságnak és az álmok szertefoszlásának keveréke. Asinak és hasonló sorsú társainak is boldog jövőt biztosíthatunk!

»

Raja története

„Félelmekkel és remegő szívvel éltem.” Ezek voltak a 16 éves srí lankai Raja szavai, akinek szüleivel együtt 2017-ben kellett szembesülnie a leprabetegséggel.

»