fbpx

Kismatul története

Ha Kismatulra nézünk, nem is gondolnánk: egész korábbi élete csupa kudarc, keserűség! Észak-India Uttar Pradesh államában, Barabanki körzetében született. Falubelijeinek legtöbbjéhez hasonlóan ő is írástudatlan maradt. Egy gazdálkodó mellett dolgozott napszámosként. Akármennyit keresett, kevés volt a megélhetéshez.

Akkor fordult meg sorsa, amikor az Indiai Lepramisszió egyik partnerszervezete: a hátrányos helyzetű nőket támogató WEALTH lehetőséget kínált a tanulásra. Kismatul is jelentkezett. Mint egy gyermek, kezdte el az írás-olvasás és a számtan rejtelmeinek tanulását. Sikerült!

Később egy önsegítő csoporthoz csatlakozott, ahol szeretetteljes és segítő környezetben szinte “kivirágzott” az élete. Kiderült róla, hogy kiváló szervezői képességei vannak! Hamarosan Kismatul let a csoport vezetője, és ma már ő támogat olyan hátrányos helyzetű asszonyokat és lányokat, mint amilyen nem is olyan régen maga is volt!

“Most vagyok a legboldogabb! – mondja. Olyan jó érzés látni, ahogyan megváltozik valakinek az egész élete! Nem is múlik nagy dolgon! Csak egy kis segítség kell hozzá, és sok szeretet! – vallja Kismatul.

Igaza van!

Ez is érdekelheti

Armando története

A mozambiki Armando 59 éves. 2010-ben járvány következtében veszítette el feleségét és három gyermekét. A gyász teljesen összetörte, és mély depresszióba esett.

»

Vasutha története

A KKM (a srí lankai Lepramisszió partnerszervezete) lelkileg, érzelmileg és még sok más módon segítettek bennünket.

»

A nepáli Sita története

Sita 24 éves. Négy évvel ezelőtt állapították meg leprabetegségét. Sokat küzdött a megfelelő ellátásért, mert szülővárosában nincs kórház vagy gyógykezelés.

»

Maria története

Maria a Mozambiki Leprabizottság tagja és az ALEMO szervezet (gyógyult leprabetegek szövetsége) elnöke. Szerepe felbecsülhetetlen.

»