fbpx

Kismatul története

Ha Kismatulra nézünk, nem is gondolnánk: egész korábbi élete csupa kudarc, keserűség! Észak-India Uttar Pradesh államában, Barabanki körzetében született. Falubelijeinek legtöbbjéhez hasonlóan ő is írástudatlan maradt. Egy gazdálkodó mellett dolgozott napszámosként. Akármennyit keresett, kevés volt a megélhetéshez.

Akkor fordult meg sorsa, amikor az Indiai Lepramisszió egyik partnerszervezete: a hátrányos helyzetű nőket támogató WEALTH lehetőséget kínált a tanulásra. Kismatul is jelentkezett. Mint egy gyermek, kezdte el az írás-olvasás és a számtan rejtelmeinek tanulását. Sikerült!

Később egy önsegítő csoporthoz csatlakozott, ahol szeretetteljes és segítő környezetben szinte “kivirágzott” az élete. Kiderült róla, hogy kiváló szervezői képességei vannak! Hamarosan Kismatul let a csoport vezetője, és ma már ő támogat olyan hátrányos helyzetű asszonyokat és lányokat, mint amilyen nem is olyan régen maga is volt!

“Most vagyok a legboldogabb! – mondja. Olyan jó érzés látni, ahogyan megváltozik valakinek az egész élete! Nem is múlik nagy dolgon! Csak egy kis segítség kell hozzá, és sok szeretet! – vallja Kismatul.

Igaza van!

Ez is érdekelheti

Momen története

Momen, ez a bátor és eltökélt lélek 9 éves volt még, amikor leprával diagnosztizálták. Momen a kitartó reménységnek az élő példája!

»

Elisa története

Elkötelezett önkénteseinknek köszönhetően folytathatjuk az Elisa-hoz hasonló gyermekek diagnosztizálását, és azon dolgozunk, hogy a fertőzés gyakorisága „nulla” legyen.

»

Asi története

Asi története a bátorságnak és az álmok szertefoszlásának keveréke. Asinak és hasonló sorsú társainak is boldog jövőt biztosíthatunk!

»

Raja története

„Félelmekkel és remegő szívvel éltem.” Ezek voltak a 16 éves srí lankai Raja szavai, akinek szüleivel együtt 2017-ben kellett szembesülnie a leprabetegséggel.

»