fbpx

Maria története

A Maria-hoz hasonló „leprabajnokaink” szerepe felbecsülhetetlen értékű a leprabetegség felszámolásában! Maria a Mozambiki Leprabizottság tagja és az ALEMO szervezet (gyógyult leprabetegek szövetsége) elnöke. Annak idején először hagyományos gyógyítóhoz ment panaszaival, s csak miután az nem tudott segíteni rajta, fordult az egészségügyi szervekhez. Gyógyszeres kezelést kapott. Gyógyulása után csatlakozott az egyik önsegítő csoporthoz, valamint tagja az egyik „felderítő” csoportnak is. Ezek az önkéntesek újabb betegeket kutatnak fel és bírják rá őket gyógykezelésre. Maria ezt mondja: „Akiknek segítettem, mindnyájan leprabetegek voltak. Tehát azt is lehet mondani, hogy megmentettem ezeket az embereket!” – Pontosan így van! Sok hozzá hasonló, kiváló embermentőre van még szükség!

Ez is érdekelheti

Armando története

A mozambiki Armando 59 éves. 2010-ben járvány következtében veszítette el feleségét és három gyermekét. A gyász teljesen összetörte, és mély depresszióba esett.

»

Vasutha története

A KKM (a srí lankai Lepramisszió partnerszervezete) lelkileg, érzelmileg és még sok más módon segítettek bennünket.

»

A nepáli Sita története

Sita 24 éves. Négy évvel ezelőtt állapították meg leprabetegségét. Sokat küzdött a megfelelő ellátásért, mert szülővárosában nincs kórház vagy gyógykezelés.

»

Sudha története

Sudha az egyik „leprabajnokunk” Indiában. Kitartó igyekezetének köszönhetően 15 család kapott étkezési kártyát, 4 özvegy pedig özvegyi járadékot.

»