fbpx

Maria története

A Maria-hoz hasonló „leprabajnokaink” szerepe felbecsülhetetlen értékű a leprabetegség felszámolásában! Maria a Mozambiki Leprabizottság tagja és az ALEMO szervezet (gyógyult leprabetegek szövetsége) elnöke. Annak idején először hagyományos gyógyítóhoz ment panaszaival, s csak miután az nem tudott segíteni rajta, fordult az egészségügyi szervekhez. Gyógyszeres kezelést kapott. Gyógyulása után csatlakozott az egyik önsegítő csoporthoz, valamint tagja az egyik „felderítő” csoportnak is. Ezek az önkéntesek újabb betegeket kutatnak fel és bírják rá őket gyógykezelésre. Maria ezt mondja: „Akiknek segítettem, mindnyájan leprabetegek voltak. Tehát azt is lehet mondani, hogy megmentettem ezeket az embereket!” – Pontosan így van! Sok hozzá hasonló, kiváló embermentőre van még szükség!

Ez is érdekelheti

Momen története

Momen, ez a bátor és eltökélt lélek 9 éves volt még, amikor leprával diagnosztizálták. Momen a kitartó reménységnek az élő példája!

»

Elisa története

Elkötelezett önkénteseinknek köszönhetően folytathatjuk az Elisa-hoz hasonló gyermekek diagnosztizálását, és azon dolgozunk, hogy a fertőzés gyakorisága „nulla” legyen.

»

Asi története

Asi története a bátorságnak és az álmok szertefoszlásának keveréke. Asinak és hasonló sorsú társainak is boldog jövőt biztosíthatunk!

»

Raja története

„Félelmekkel és remegő szívvel éltem.” Ezek voltak a 16 éves srí lankai Raja szavai, akinek szüleivel együtt 2017-ben kellett szembesülnie a leprabetegséggel.

»