fbpx

Minden jóra fordult!

A házastársak rajongásig szeretik egymást, pedig nehéz éveket éltek át mindketten.

Boldog házaspár saját házukban.

A férj hetvenes éveiben jár. Húsz éves korában jelentkeztek a leprabetegség jelei. Miután meglátogatta a helyi lepramisszió kórházát és ellátták, úgy gondolta, nem kell visszatérnie: ekkor kezdtek kezei és lábai elérzéktelenedni. Felesége 22 éves korában fordult az általunk is támogatott mianmari Mawlamyine Keresztény Leprakórházhoz bőrkiütésekkel. Sajnos később szövődmények jelentkeztek, az amputációt csak a gondos orvosi ellátás következtében kerülte el. A kórházban találkozott egymással a pár: most 25 éve házasok és két felnőtt gyermek szülei. Mivel a közösség kitaszította volna őket, a Mawlamyine Kórház gondoskodott az ellátásukról, kezelésükről, amiért nagyon hálásak az intézménynek. Az orvosoknak és az adományozóknak köszönhetően saját házukban élhetnek.

“Hálásak vagyunk mindenért, amit értünk tettek. Az orvosoknak és a támogatóknak köszönhetően saját házunk lehet. Imádkozom, hogy békében és nyugalomban élhessünk itt, ahogyan a kórház dolgozóit is imáimban hordozom.” – vallja a feleség.

A vendégszerető pár szívesen lát bárkit otthonában, ahol öröm látni, mennyire boldogok egymással. Meleg mosolyuk olyan szívmelengető, mint kedves invitálásuk is. A Mawlamyine Kórház valóban megváltoztatta az életüket.

Ez is érdekelheti

Asi története

Asi története a bátorságnak és az álmok szertefoszlásának keveréke. Asinak és hasonló sorsú társainak is boldog jövőt biztosíthatunk!

»

Raja története

„Félelmekkel és remegő szívvel éltem.” Ezek voltak a 16 éves srí lankai Raja szavai, akinek szüleivel együtt 2017-ben kellett szembesülnie a leprabetegséggel.

»

Armando története

A mozambiki Armando 59 éves. 2010-ben járvány következtében veszítette el feleségét és három gyermekét. A gyász teljesen összetörte, és mély depresszióba esett.

»

Vasutha története

A KKM (a srí lankai Lepramisszió partnerszervezete) lelkileg, érzelmileg és még sok más módon segítettek bennünket.

»