fbpx

Mozgássérültek világnapja (december 3.)

 A Lepramisszió szárnyai alatt védelmet kereső százezrekről emlékezünk meg ezen a napon

Számos országban semmiféle segítséget vagy méltányosságot nem kapnak azok az embertársaink, akik akár születésüknél fogva, vagy baleset, betegség következtében mozgásukban károsodottak és korlátozottak! Sőt! Teherként tekintenek rájuk gyakran családtagjaik is, és sokukat teljesen magukra hagyva, kizárják őket a közösségből.

Fél siker, ahol a család már keresi a megoldást!

A Lepramisszió intézményeiben kivétel nélkül komoly figyelmet fordít a mozgássérült fiatalokra és idősekre, illetve családtagjaikra. A kezeletlen leprabetegséggel sajnos nagyon korán beköszönt a mozgássérültség is, ami pedig teljesen elkerülhető lenne az időben történő diagnózissal és gyógyszerezéssel!

A leprabetegség miatt sokan válnak mozgássérültté. Ez teljesen elkerülhető lenne!

A mozgásukban korlátozottaknak a műtéttől, gyógytornától kezdve kisebb vagy komolyabb segédeszközökön át missziónk minden segítséget megad. Ők pedig azt élik át, hogy lábra tudnak állni, használni tudják kezüket, méltósággal tudnak emberek közé menni és közlekedni, illetve megélhetésük lesz testi fogyatékosságuk ellenére.

A mozgássérült gyermekeknek megadjuk az életre szóló esélyt!

Ez az átfogó, példa nélküli gondoskodás komoly társadalmi tudatformáló erő is, mivel az adott közegben megmutatja a keresztény gondoskodás mikéntjét: hogy senki nem szenvedhet hátrányt fogyatéka ellenére,hanem egyenlően értékes tagja az emberi közösségnek!

Kézműves foglalkoztatás
~.~

A “Segítségünk/Hogyan segíthet Ön?” menüpontban részletesen megtalálja a segítés lehetőségeit is! Köszönjük!

Ez is érdekelheti

Momen története

Momen, ez a bátor és eltökélt lélek 9 éves volt még, amikor leprával diagnosztizálták. Momen a kitartó reménységnek az élő példája!

»

Elisa története

Elkötelezett önkénteseinknek köszönhetően folytathatjuk az Elisa-hoz hasonló gyermekek diagnosztizálását, és azon dolgozunk, hogy a fertőzés gyakorisága „nulla” legyen.

»

Asi története

Asi története a bátorságnak és az álmok szertefoszlásának keveréke. Asinak és hasonló sorsú társainak is boldog jövőt biztosíthatunk!

»

Raja története

„Félelmekkel és remegő szívvel éltem.” Ezek voltak a 16 éves srí lankai Raja szavai, akinek szüleivel együtt 2017-ben kellett szembesülnie a leprabetegséggel.

»