fbpx

Parbati Bista

“Nyolc évvel ezelőtt állapították meg a leprabetegségemet. Akkor kezdtem gyanút fogni, amikor a bőrömön foltok jelentek meg és a kezem elgyengült. Rettegtem ezektől a jelektől. Mivel egy eldugott kis faluban lakunk, az emberek kiközösítettek maguk közül. Sőt, a bátyámat rá tudták venni arra, hogy tagadjon meg! Azt mondták, hogy tovább nem maradhatok otthon. Minden tárgyat, a tányéromat is, elkülönítették a többiekétől.

Most nagyon boldog vagyok. Nyolc éven át nem tudtam járni. Most annak örülök, hogy megtanultam járni! A műtét előtt csak kúsztam-másztam a térdeimen.

Az életem drámaian átalakult. Amikor először érkeztem Anandabanba, nagyon jó ellátásban volt részem. Megtanítottak írni és olvasni is. A kórház támogatásával később egy kis üzletet tudtam nyitni. Teljesen más lett az életem. A saját lábamon állva, meg tudok élni. Nagyon boldog vagyok.

Mindazoknak, akik segítettek rajtam, ezúton is szeretném megköszönni a jóságukat. Áldást kérek rájuk. Köszönöm szépen!” – osztotta meg röviden a nepáli Parbati Bista az élettörténetét.

Parbati apja egy éve halt meg. A bátyja pillantnyilag más országban él most. Unokahúgaival és unokaöccseivel nem találkozik. Kis üzlete jól működik.

Ez is érdekelheti

Momen története

Momen, ez a bátor és eltökélt lélek 9 éves volt még, amikor leprával diagnosztizálták. Momen a kitartó reménységnek az élő példája!

»

Elisa története

Elkötelezett önkénteseinknek köszönhetően folytathatjuk az Elisa-hoz hasonló gyermekek diagnosztizálását, és azon dolgozunk, hogy a fertőzés gyakorisága „nulla” legyen.

»

Asi története

Asi története a bátorságnak és az álmok szertefoszlásának keveréke. Asinak és hasonló sorsú társainak is boldog jövőt biztosíthatunk!

»

Raja története

„Félelmekkel és remegő szívvel éltem.” Ezek voltak a 16 éves srí lankai Raja szavai, akinek szüleivel együtt 2017-ben kellett szembesülnie a leprabetegséggel.

»