fbpx

Ramavati biztató története

Ramavati az egyik indiai önsegítő csoportunknak a tagja. A csoport összejövetelein munkatársaink tájékoztatják az asszonyokat alapvető jogaikról és lehetőségeikről, és megtanítják őket saját érdekeik képviseletére is.

A foglalkozások hozzásegítik a falusi asszonyokat ahhoz, hogy képesek legyenek segítséget kérni és elfogadni, és a hatóságok előtt is  boldoguljanak.

Ramavati egyike annak a hat asszonynak, akik a Lepramisszió által szervezett jogvédelem keretében kis otthont kaptak.

“Soha nem harcoltam még semmiért. De a csoportban megtanítottak arra, hogy képviselni tudjam magam, és így kaphattam támogatást, hogy otthonom legyen.”

Ez is érdekelheti

Momen története

Momen, ez a bátor és eltökélt lélek 9 éves volt még, amikor leprával diagnosztizálták. Momen a kitartó reménységnek az élő példája!

»

Elisa története

Elkötelezett önkénteseinknek köszönhetően folytathatjuk az Elisa-hoz hasonló gyermekek diagnosztizálását, és azon dolgozunk, hogy a fertőzés gyakorisága „nulla” legyen.

»

Asi története

Asi története a bátorságnak és az álmok szertefoszlásának keveréke. Asinak és hasonló sorsú társainak is boldog jövőt biztosíthatunk!

»

Raja története

„Félelmekkel és remegő szívvel éltem.” Ezek voltak a 16 éves srí lankai Raja szavai, akinek szüleivel együtt 2017-ben kellett szembesülnie a leprabetegséggel.

»